Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dotarea urgenta cu rampe de acces a cladirilor publice este obligatorie

Toate cladirile institutiilor publice sunt obligate sa se doteze urgent cu rampe de acces pentru persoane in fotolii rulante. Aceasta obligatie, al carei termen de indeplinire a fost de mult depasit (31.12.2003!), este in conformitate cu art. 11 ...

Share

Adina Stefan 0 comentarii

22.11.2005 - 00:00
Toate cladirile institutiilor publice sunt obligate sa se doteze urgent cu rampe de acces pentru persoane in fotolii rulante. Aceasta obligatie, al carei termen de indeplinire a fost de mult depasit (31.12.2003!), este in conformitate cu art. 11 si art. 16 din OUG 102/1999, privind protectia speciala si incadrarea in munca a persoanelor cu handicap, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 519/2002. In lege se prevede ca aceste rampe de acces sa aiba mana curenta si usi largi, pentru utilizarea in conditii optime.

Relativ la motivul intarzierii aplicarii acestor masuri, menite a inlatura discriminarea persoanelor cu handicap, cei raspunzatori au motivat aceasta situtie prin absenta unui protocol intre ANPH si Inspectoratul de Stat pentru Constructii. In consecinta, pe 18.11.2005 s-a incheiat protocolul de colaborare intre ANPH, reprezentat de seful institutiei, Silviu George Didilescu, si Inspectoratul de Stat in Constructii, respectiv inspector general de stat Dorina Nicolina Isopescu. Potrivit noului document, cei doi semnatari vor colabora in sensul actiunilor de control, in vederea depistarii si sanctionarii neregulilor privitoare la realizarea acestor rampe de acces. Actiunile de control vor fi realizate de inspectori din cadrul celor doua structuri guvernamentale, cei de la ANPH urmarind derularea procesului de accesibilizare a cladirilor, iar cei de la ISC vor evalua in ce masura sunt respectate prevederile Normativului pentru adaptarea cladirilor civile si a spatiului urban aferent la exigentele persoanelor cu handicap.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...