Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Doar 10 persoane au donat sange la actiunea de colectare de la Palatul Copiilor

Persoanele care au dorit sa doneze sange pentru a-i ajuta pe semenii lor au fost invitate sambata la cabinetul medical de la Palatul Copiilor. Intre orele 9 si 11 donatorii au fost asteptati de asistentele pregatite sa recolteze sange. In cele ...

Share

Rl online 0 comentarii

20.06.2005 - 00:00
Persoanele care au dorit sa doneze sange pentru a-i ajuta pe semenii lor au fost invitate sambata la cabinetul medical de la Palatul Copiilor. Intre orele 9 si 11 donatorii au fost asteptati de asistentele pregatite sa recolteze sange. In cele doua ore, doar 10 persoane s-au prezentat, multe dintre ele fiind angajate ale Palatului Copiilor. Perioada de recoltare nu a fost prelungita din cauza ca afara era foarte cald, iar oamenii erau deshidratati. Desi organizatorii au anuntat ca vor veni personalitati si vedete sa doneze sange, nu s-a intamplat asa. Campania de donare voluntara de sange sub sloganul "Doneaza sange, doneaza viata!" s-a dorit a fi un indemn la adresa populatiei de a contribui la salvarea unor vieti, stiut fiind faptul ca rezervele de sange ale spitalelor nu pot acoperi decat 40% din necesar.
Cei prezenti la campanie au fost informati de voluntarii de la Crucea Rosie despre modul in care se face recoltarea si care este importanta donarii. Donatori pot fi oamenii sanatosi, care nu prezinta nici o infectie transmisibila prin sange. Varsta stabilita prin lege pentru a fi acceptat ca donator este cuprinsa intre 18 si 65 de ani. Adultii sanatosi pot dona sange in mod regulat, barbatii in general la fiecare trei luni si femeile la fiecare patru luni.

Citește totul despre:

Comentarii