17.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialDNA i-a trimis in judecata pe fostii directori de la Ecoterm Navodari

DNA i-a trimis in judecata pe fostii directori de la Ecoterm Navodari

»  Fostul director al societatii, Mircea Suciu si directorul economic, Mihail Dima, vor fi judecati pentru abuz in serviciu dupa ce ar fi facut mai multe plati pentru lucrari care nu au fost executate.

Fostii directori ai societatii Ecoterm Navodari, dar si administratorii unor firme au fost trimisi in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie pentru ca in perioada 2002-2005 au adus societatii prejudicii de peste doua milioane. Dosarul a fost plimbat intre parchete pana cand s-a stabilit competenta materiala si a fost solutionat, in final, de procurorii structurii centrale a DNA. Mircea Suciu si Mihail Dima vor fi judecati pentru abuz in serviciu in forma continuata, iar Dinu Apavaloaei, Gheorghe Iuruc, Mihail Stere si Gheorghe Gheorghe, administratorii unor societati partenere, vor fi judecati pentru abuz in serviciu si fals in inscrisuri sub semnatura privata, ambele in forma continuata. Practic, procurorii sustin ca in perioada 2002-2005, in calitate de director general, respectiv de director economic la SC T.S.P. Ecoterm S.A. Navodari, Suciu Mircea si Mihal Dima au avizat la plata facturi emise in fals de inculpatii Apavaloaei Dinu, Iuruc Gheorghe, Mihail Stere, Gheorghe Gheorghe, facturi ce au fost evidentiate in contabilitatea societatii, si ulterior achitate pentru lucrari si servicii care in realitate nu au fost executate. Prin aceasta modalitate a fost cauzat societatii Ecoterm un prejudiciu in suma de 2.166.324,79 RON, aducandu-se avantaje patrimoniale societatilor SC Adems S.R.L., SC Stemirom S.R.L., SC Geserom International S.R.L., SC Somseri S.R.L., SC G.N.P. International S.R.L. si SC Tomilec S.R.L. si inculpatilor Apavaloaei Dinu, Iuruc Gheorghe, Mihail Stere si Gheorghe Gheorghe.

Facturi false
De asemenea, in perioada 2002-2005, inculpatii Apavaloaei Dinu, in calitate de asociat si administrator la SC Adems S.R.L. Pascani, Iuruc Gheorghe, in calitate de asociat si administrator la SC Geserom International S.R.L., Mihail Stere, in calitate de asociat si administrator la SC Stemirom S.R.L., Gheorghe Gheorghe, in calitate de asociat si administrator la SC G.N.P. Industrial Serv S.R.L., au emis in fals facturi fiscale in care au atestat in mod nereal ca au efectuat lucrari si servicii catre SC T.S.P. Ecoterm S.A., fapt care i-a ajutat pe inculpatii Suciu Mircea si Mihail Dima sa faca plati nejustificate si neintemeiate catre societatile administrate de cei patru inculpati.

Retinuti in 2007
In 2007, directorul Ecoterm Navodari a fost retinut sub acuzatia de frauda in valoare de peste 72 miliarde de lei vechi. Conform procurorilor, in acea perioada s-au primit mai multe sesizari potrivit carora conducerea firmei a incheiat mai multe contracte de prestari servicii pentru lucrari care, in realitate, nu au fost realizate. SC T.S.P. Ecoterm S.A. Navodari este societate pe actiuni al carei actionar unic este orasul Navodari.
Dosarul a fost inaintat magistratilor Judecatoriei Constanta. Potrivit procurorilor, aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de Procedura Penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Cele mai citite

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...

CSM amână soluţionarea cererii de suspendare din funcţie a judecătoarei din dosarul în care este implicat Vlad Pascu

Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a amânat, miercuri, pentru data de 24 aprilie, soluţionarea propunerii Inspecţiei Judiciare de...

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă