DNA ancheteaza scandalul imobiliar de la Alba Iulia

- Dosarul "Meridian Construct" a ajuns in atentia procurorilor anticoruptie.- 20 de imobile au fost ridicate fara autorizatie de construire.Procurorii DNA au intrat pe firul scandalului imobiliar de la Alba ...

Share

Dorin Timonea 0 comentarii

28.01.2009 - 00:00

- Dosarul "Meridian Construct" a ajuns in atentia procurorilor anticoruptie.

- 20 de imobile au fost ridicate fara autorizatie de construire.

Procurorii DNA au intrat pe firul scandalului imobiliar de la Alba Iulia, declansat de societatea "Meridian Construct" SRL. Firma a construit peste 20 de imobile fara autorizatie de constructie si fara a indeplini integral conditiile din contractele de vanzare a locuintelor. Procurorii anticoruptie vor sa afle cum a fost posibil ca autoritatile abilitate ale statului sa nu sesizeze de la inceput ilegalitatea care a avut loc in asa-zisul cartier rezidential. Societatea "Meridian Construct" a construit imobilele in conditiile in care nu detinea terenul. Proprietarul terenului, un cetatean italian, le solicita in prezent locatarilor sa-i plateasca 20.000 de euro pentru a intra in posesia imobilului si pentru a putea deveni proprietari.
"M-am mutat aici din decembrie 2007, dar nu e trecuta pe numele meu nici o utilitate, toate sunt pe Meridian Construct. In aceeasi situatie se afla si celelalte familii", afirma Ilie Sbuciumelea, unul dintre locatarii care se considera pacaliti de patronul "Merdian Construct", Marius Alexa. "Ne consideram pagubiti. Am contractat o casa in octombrie 2007. Domnul Marius Alexa, administratorul Meridian Construct, ne-a promis sa ne vanda o casa la cheie cu utilitati in schimbul sumei de 75.000 de euro. Am platit suma integral, dar in prezent nu detinem nimic", a spus Amalia Petrov.


"Casa pentru care am platit 85.000 de euro este gata, dar este ipotecata bancii pe suma de 100.000 de euro. Sunt convinsa ca si daca as plati si acesti bani tot nu as putea intra in posesia locuintei. In schimbul sumei pe care am platit-o detin doar un dosar cu acte fara valoare", a precizat Mihaela Oancea, o alta cumparatoare inselata de Marius Alexa. Pentru ca locatarii nu sunt si proprietari, au ramas si fara energie electrica, dupa ce Electrica a sistat furnizarea acestui serviciu din cauza datoriilor societatii Merdian Construct. In privinta apei, au gasit intelegere la furnizor, iar consumul este contorizat pe fiecare in parte. "Meidian Construct" SRL a fost data in judecata de creditori care cer in instanta falimentul societatii.
"Tot ce s-a facut a fost premeditat. Nu s-a tinut cont, in primul rand, de prevederile legale. Casele au fost construite fara autorizatie de constructie. Primaria a intervenit si a aplicat sanctiuni. O parte din constructii au intrat in legalitate, dar exista doua case care au fost construite pe canalul colector al orasului si acuma ar trebui demolate", a declarat consilierul local Mihai Baco.

Citește totul despre:

Comentarii