12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialDivergente in PPCD Bistrita-Nasaud

Divergente in PPCD Bistrita-Nasaud

Biroul Judetean de Conducere al Partidului Popular Crestin Democrat (PPCD) a dispus, in ultima sedinta ce a avut loc luni, reorganizarea conducerii municipale in fruntea careia se afla un fost membru URR, Alexandru Toniuc. “Datorita activitatii ineficiente si indeplinirii defectuoase a sarcinilor de partid, actualul Birou de Conducere Municipal – Bistrita al PPCD se dizolva”, se arata intr-un comunicat dat publicitatii.
Potrivit aceluiasi document, conducerea interimara va fi preluata, pana la Conferinta municipala, de un Comitet de initiativa format din Ioan Emil Morariu, Constantin Totir, Ioan Conon, Gavril Moldovan, Georgeta Rus, Ana Cibancan si Romulus Moldovan, toti fosti membri PNTCD. Presedintia organizatiei municipale a PPCD a fost asigurata de Alexandru Toniuc, fost lider URR, care a ajuns in aceasta pozitie dupa fuziunea partidului sau cu taranistii.
Surse din cadrul filialei partidului condus de primarul Gheorghe Ciuhandu au informat ca Toniuc a fost inlaturat din functia de lider in urma numeroaselor divergente aparute intre tinerii din URR si veteranii din PNTCD. Una dintre acestea a fost generata recent, de un fost vicepresedinte al Uniunii pentru Reconstructia Romaniei, Claudiu Sular, care a acuzat public comportamentul fostilor taranistii cu vechime, precum si raportul de forte inechitabil dintre cele doua organizatii reunite sub o conducere comuna.
Nemultumit de toate acestea, Sular, numit intre timp vicepresedinte PPCD, si-a anuntat retragerea din noul partid. “Asta nu-i politica, e orice altceva, numai politica nu. Am asteptat 10 ani sa fac un altfel de politica si din pacate a disparut URR. Am dat de ignoranta si aroganta unora, de niste personaje politice foarte ciudate: un secretar pe viata care nu intelege regulile elementare ale democratiei si un presedinte (Ioan Chira – n.r.) mandru de trecutul sau (multisecular) ANCD, de intrarea sa pe usa din fata. Imi pare rau, dar exista o vorba: "Cine se aseamana se aduna", dar, parafrazand, pot spune ca "cine se aduna se aseamana". In nici un caz nu vreau sa ma aseaman cu personajele de mai sus, deja e destul. Cred in continuare ca fuziunea cu PNTCD, daca nu e gresita si periculoasa, cel putin a fost facuta prea devreme. In conditiile astea nu mai pot continua. Inot in ape tulburi si periculoase, in plus mai sunt si murdare. Adio! dar raman cu tine, URR”, a afirmat Sular intr-un comunicat.
Un alt semn al racelii dintre cele doua partide a fost acela ca ultimele conferintele de presa ale formatiunii politice a lui Ciuhandu erau tinute tot de fostii taranisti.

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă