Directorul executiv al APC da in judecata Prefectura

Primele doua puncte de pe ordinea de zi a Consiliului Judetean au iscat comentariile alesilor. Consilierii ar fi trebuit sa se pronunte cu privire la incetarea mandatului unuia dintre alesii judeteni, membru al Partidului Democrat, si sa valideze ...

Share

Constanta Cantaragiu 0 comentarii

01.02.2005 - 00:00
Primele doua puncte de pe ordinea de zi a Consiliului Judetean au iscat comentariile alesilor. Consilierii ar fi trebuit sa se pronunte cu privire la incetarea mandatului unuia dintre alesii judeteni, membru al Partidului Democrat, si sa valideze urmatorul aflat pe lisata partidului. Mandatul ar fi trebuit sa inceteze pentru Diane Vancea, director executiv la Administratia Portului Constanta, iar Adrian Sponte urma sa debuteze in functia de ales judetean. Interventia Dianei Vancea a avut ca rezultat retragerea de pe ordinea de zi a celor doua proiecte. Directorul executiv al APC a spus in plenul sedintei ca va actiona in judecata conducerea Prefecturii Constanta. In luna august a anului trecut prefectul Danut Culetu a semnat ordinul de incetare a mandatului de consilier judetean al Dianei Vancea, a carei functie la APC este, potrivit legii, incompatibila cu cea de ales judetean. In opinia directorului de la APC, prefectul nu avea competenta sa emita ordinul decat dupa ce consilierii judeteni ar fi adoptat o hotarare in acest sens. In sprijinul afirmatiei, Vancea a invocat modificari ale legii alesilor locali de care nu s-a tinut seama la intocmirea ordinului. Date fiind conditiile, validarea lui Adrian Sponte, urmatorul pe lista de consilieri a PD, a fost amanata de la sine. Ceilalti doi reprezentanti ai PD in Consiliul Judetean, Gabriel Iordache si Ionel Manafu, au reusit sa obtina trecerea pe lista suplimentara a sedintei a proiectelor privind propriile validari, ca urmare a unei hotarari a instantei de judecata. Desi a trecut mai bine de un an si jumatate de la alegerile locale, cei doi consilieri nu-si exercita mandatul.

A trecut Bugetul

Alesii judeteni au votat, majoritatea, pentru adoptarea bugetului pe anul in curs. Au fost alocate, de asemenea, sumele defalcate din TVA pentru subventionarea energiei termice, cele aferente finantarii creselor din judet si invatamantului preuniversitar. Consiliile locale au primit bani pentru acordarea ajutorului social si a celui pentru incalzirea locuintelor, dar si pe cei destinati platii insotitorilor persoanelor cu handicap. Pentru subventionarea energiei termice virate populatiei, suma repartizata Constantei pentru anul in curs a fost redusa la jumatate. Discutii pe marginea acestui subiect s-au purtat inainte de desfasurarea sedintei de Consiliu Judetean. Conducerea Prefecturii a promis ca va angaja demersuri, la Ministerul Finantelor, pentru a obtine suplimentarea sumei, macar la nivelul celei de anul trecut.

Citește totul despre:

Comentarii