12.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialDirectorul APM Sibiu, singurul "pesedist" care ramane in functie

Directorul APM Sibiu, singurul “pesedist” care ramane in functie

Presedintele PNL Sibiu, Cornel Stirbet, a anuntat ca directorul Agentiei Regionale de Protectie a Mediului din judet, Dumitru Ungureanu, este singurul director de institutie descentralizata care nu va fi schimbat.
“Domnul Ungureanu nu va fi schimbat pentru ca dumnealui a dat dovada de neimplicare politica. In plus, el a castigat un concurs foarte serios”, a afirmat Stirbet. El a dezmintit, totodata, zvonurile conform carora directorul s-ar fi inscris in PNL.
Desi au trecut mai bine de sase luni de la alegerile generale care au adus victoria Aliantei “D.A.”, schimbarile promise la conducerile directiilor descentralizate sibiene abia acum incep sa se faca. Ieri, senatorul conservator Ioan Stoica a anuntat faptul ca Dorel Aldea, “neimplicat politic”, tocmai castigase concursul pentru postul de director al Casei Judetene de Pensii, organizat la Agentia Nationala a Functionarilor Publici. Aldea este, de meserie, psiholog si este singurul care s-a prezentat la concursul pentru aceasta functie.
Cu toate acestea, schimbarile promise de Alianta mai au cateva puncte esentiale. La Casa Judeteana a Asigurarilor de Sanatate, director este Gheorghe Popa, fost consilier PSD in mandatul trecut, si candidat pe listele aceluiasi partid la alegerile locale de anul trecut. In ultima saptamana a campaniei pentru alegerile prezidentiale, Vasile Crisan semna in machetele electorale ca “si oamenii de cultura din Sibiu” il voteaza pe Adrian Nastase. Cu toate acestea, el este in continuare directorul Directiei pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National, declarand in presa ca politicul nu ar trebui sa se implice in treburile culturii. La “Cultura”, Crisan a luat locul lui Alexiu Tatu, care a plecat la Arhivele Statului Sibiu, unde este sef in continuare.
Una din cele mai “fierbinti” zone ale intereselor este Garda Financiara Sibiu. Desi zvonurile despre schimbarea comisarului-sef Nicu Florescu au circulat inca de la inceputul anului, acesta este, in continuare, pe functie. La fel, Gheorghe Septilici a ramas directorul Inspectoratului Judetean in Constructii tot din mandatul trecut.
Autoritatea Rutiera Romana este condusa tot de Viorel Grecu, iar la Statistica este tot Ioan Mircea Muresan, cel care nu a bagat de seama faptul ca social-democratii au umflat in acte numarul locuitorilor din Miercurea Sibiului, astfel incat fosta comuna sa poata fi ridicata la rang de oras.

Cele mai citite

ÎCCJ judecă marți conflictul de competență pentru redeschiderea urmăririi penale în dosarul privind controlul ISU de la Ferma Dacilor

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) va judeca, marţi, conflictul între instanţe privind competenţa de soluţionare a cererii DNA de redeschidere a urmăririi...

Julius Meinl Living a cumpărat hotelul Ambasador din București

Julius Meinl Living anunță finalizarea achiziției Hotelului Ambasador din București, cu o suprafață de 12.600 mp. Hotelul se va redeschide în 2027 după renovare...

Ana Blandiana a lucrat pe șantier, ca ucenic de zidar

Cunoscuta poetă Ana Blandiana a rememorat câteva momente complicate din biografia ei, mărturisind și că, într-o anumită perioadă, a lucrat pe șantier, ca ucenic...
Ultima oră
Pe aceeași temă