15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialDirectorii PSD, schimbati din functii la Inspectia in Constructii si CJAS Sibiu

Directorii PSD, schimbati din functii la Inspectia in Constructii si CJAS Sibiu

Inspectia Judeteana in Constructii (IJC) si Casa Judeteana a Asigurarilor de Sanatate (CJAS) sunt ultimele institutii publice deconcentrate din Sibiu care si-au schimbat, in ultimele zile, conducerile. In functiile ramase vacante au fost numiti directori noi, agreati de reprezentantii locali ai Aliantei “D.A.”.
Astfel, Gheorghe Septilici, cel care s-a aflat pana acum in fruntea IJC, a preferat sa se retraga pe un post cu o cu mai mica miza politica, pentru a-i face loc in fotoliul de inspector-sef al institutiei lui Sorin Serb, fost primar al municipiului Sibiu si unul dintre membrii PNL cu priza la sefii filialei partidului. Acesta din urma s-a declarat surprins de situatia in care a gasit inspectoratul, dupa ce a aflat ca institutia ocupa cu chirie un imobil situat pe B-dul Victoriei, intr-o casa retrocedata fostului proprietar.
Luat in graba pe valul promisiunilor de inceput de mandat, noul sef a mmai spus ca isi propune ca in anii urmatori sa construiasca un sediu adecvat pentru IJC, situatie in care statul va fi pus serios la cheltuiala.
Sfarsitul de spatamana trecut a adus modificari si in conducerea Casei Judetene a Asigurarilor de Sanatate (CJAS). Economistul Gheorghe Popa tocmai a aflat printr-un fax primit de la CNAS Bucuresti ca functia sa de director nu mai este valabila si ca de interimatul la conducerea institutiei, pana la data concursului pentru ocuparea postului, va fi ocupat de Florica Hadareanu. “Nu vreau sa comentez decizia luata la CNAS”, a spus Popa, membru PSD.
Surse din mediul politic local au afirmat ca cele doua schimbari la varful institutiilor desconcentrate au fost facute pentru ca PNL sa isi poata confirma in aceste pozitii doi dintre membrii proprii. Pe viitor, la CJAS este asteptat sa se reinstaleze omul de afaceri Gheorghe Nicolaescu, un liberal care a mai ocupat aceasta functie de mare responsabilitate.
Si la Inspectoratul Teritorial pentru Protectia Muncii (ITPM) se asteapta modificari la varf, unde actualul inspector-sef, Remus Furtuna (membru PSD si unul dintre apropiatii presedintelui filialei social-democratilor, Ioan Cindrea Ð n.r.), si-a depus de aproape o luna demisia, la dispozitia autoritatilor sibiene.

Cele mai citite

Premierul spaniol Pedro Sanchez ia o pauză de la îndatoririle publice: „ Am nevoie să mă opresc şi să mă gândesc”

„ Am nevoie să mă opresc şi să mă gândesc”, a spus Sanchez într-o scrisoare împărtăşită pe contul său de pe platforma X. „Am...

Rețea pakistaneză de trafic de migranți, destructurată în România

O investigație transfrontalieră condusă de Poliția Română (Poliția Română), sprijinită de Europol și la care au participat poliția austriacă (Landeskriminalamt Salzburg) și Forțele carabinierilor...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă