14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialDictator democrat la conducerea ISJ Cluj

Dictator democrat la conducerea ISJ Cluj

Conducerea Inspectoratului Scolar al Judetului Cluj a organizat o conferinta de presa secreta, la care au fost invitati doar jurnalistii care “au facut” frumos pe langa sefa institutiei, Titiana Zlatior. Ea a incercat sa justifice o serie de gafe comise in timpul examenelor de Capacitate si de Bacalaureat din acest an. Intalnirea cu reprezentantii mass-media a avut loc doar la insistentele prefectului judetului, Mihail Hardau (PD), care a amenintat-o pe colega sa de partid, Titiana Zlatior, ca va ramane fara sprijin politic daca nu va face eforturi pentru a readuce relatia cu presa locala la limitele normale.
In loc, insa, sa isi ceara scuze fata de jurnalistii pe care i-a dat afara din sediul ISJ ca de pe mosia proprie, inspectorul scolar general a inceput sa se rasteasca la fotoreporterii si la cameramanii prezenti la conferinta de presa. Titiana Zlatior i-a cerut unui fotoreporter sa nu ii mai faca fotografii si apoi i-a solicitat unui cameraman sa stea la masa si sa lase filmatul.
Sefa ISJ a incercat sa arunce o parte din responsabilitatea pentru brambureala de la examenul de Bacalaureat pe seama inspectorului Luminita Chicinas. Titiana Zlatior a afirmat ca aceasta ar fi uitat la Bucuresti plicurile cu subiectele la materia religie si ca din aceasta cauza ar fi trebuit sa mai faca un drum pana in Capitala in timpul desfasurarii examenului.
Activitatea Titianei Zlatior in fruntea inspectoratului a fost presarata cu gafe inca de la instalarea sa in functie. Ea a fost sambata pe punctul de a fi demisa de catre ministrul Educatiei si Cercetarii, Mircea Miclea, care a renuntat la decizie doar la insistentele conducerii locale a Partidului Democrat. Imediat dupa numirea in functie, inspectorul scolar general a intrat in conflict cu o parte a subordonatilor sai. Surse din interiorul institutiei au relatat ca Titiana Zlatior si-a facut colegii “cu ou si cu otet”, calificandu-i drept “mediocri si incompetenti”. Apoi, aceasta a plecat in excursie impreuna cu sotul sau in Italia, fara sa anunte conducerea Ministerului Educatiei si Cercetarii.
Un alt moment penibil s-a consumat inaintea organizarii bacalaureatului. Titiana Zlatior a plecat la Bucuresti impreuna cu sotul sau ca sa ridice plicurile cu subiectele pentru examenul de Bacalaureat, desi legea prevedea ca ea trebuie sa fie insotita de doi delegati oficiali, care sa certifice faptul ca subiectele au ajuns intacte la Cluj. Mai mult, plicurile au fost tinute o noapte acasa la inspectorul scolar general, in loc sa fie depuse in seiful ISJ. Apoi, in timp ce Bacalaureatul se afla in plina desfasurare, inspectorul scolar general a mai facut un drum de Bucuresti, ca sa aduca plicurile cu subiecte uitate prima oara, desi ar fi trebuit sa supravegheze desfasurarea examenului in teritoriu.
Ultima isprava a fost consemnata vineri. Din cauza unei erori comise la Cluj, sistemul national informatic care trebuia sa ii repartizeze pe absolventii claselor a VIII-a la licee si scoli de arte si meserii a fost blocat timp de doua ore. Circa 100 de elevi au fost pe punctul de a ramane nerepartizati. Conducerea PD a luat apararea Titianei Zlatiort, spunand ca de vina ar fi fost angajatii firmei angajate de ISJ sa se ocupe de administrarea sistemului. Singura persoana sanctionata pentru aceasta brambureala a fost purtatorul de cuvant al institutiei, Corina Pop.

Cele mai citite

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...

Nicu Ștefănuță a depus plângere la CNCD împotriva preotului Nicolae Tănase, din cauza declarației revoltătoare la adresa femeilor abuzate sexual

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, vicepreședinte al Grupului Verzilor din Parlamentul European, a depus o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva preotului...
Ultima oră
Pe aceeași temă