12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialDetasari anti-spaga la Vama Nadlac

Detasari anti-spaga la Vama Nadlac

Controalele la punctele de trecere a frontierei din vestul tarii s-au intensificat dupa intrarea in vigoare a noului ordin al ministrului de Interne, Vasile Blaga, conform caruia pasapoartele romanilor care au depasit termenul legal de sedere in statele in care au calatorit nu vor mai fi retinute in vami. In acest sens, in noaptea de sambata spre duminica, a sosit in Vama aradeana Nadlac seful Inspectoratului General al Politiei de Frontiera (IGPF), chestorul Nelu Pop, care a declarat ca va efectua un control la punctele vamale din vestul tarii, in special la Nadlac, Turnu, Varsand, Salonta si Bors (ultimele doua din judetul Bihor Ð n.r.).
“Am dispus detasarea la a 40 de cadre angajate ale IGPF care vor ajuta la desfasurarea controalelor vamale si vor asigura rotirea astfel incat politistii de frontiera sa nu fie tentati la savarsirea actelor de de coruptie. Exista la nivelul intregii tari cateva cazuri de politisti de frontiera suspectati de coruptie, insa, pana la finalizarea anchetelor nu putem face public nici un nume”, a afirmat Nelu Pop.
Politistii de frontiera de la Vama Nadlac au lucrat la foc continuu pentru scurtarea timpilor de asteptare, care depaseau, duminica dimineata, doua ore la intrarea in tara, fiind amenajate sapte benzi pe fluxul de intrare in Romania. Totodata, au fost puse la dispozitie si cinci benzi de pe fluxul de iesire pentru cei care doreau sa intre in tara.
Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Arad, inspectorul principal Robert Iudt, pana duminica dimineata au fost inregistrati 70 de cetateni romani care nu au putut justifica depasirea termenului de sedere in Spatiul Schengen si care au fost introdusi in baza de date informatizata a institutiei.
Noul ordin al ministrului de Interne, Vasile Blaga, remis sambata, i-au determinat pe oficialii Politiei de Frontiera sa intareasca paza pentru a nu se inregistra acte ilegale de trecere a granitei. “Sigur ca cei care vor ramane in posesia pasapoartelor vor incerca sa ajunga, din nou, in tarile in care munceau, prin orice mijloace. Astfel, desi s-a suspendat masura de retinere a acestor documente la intrarea in Romania, controalele Politiei de Frontiera la granita de vest s-au intensificat atat in punctele de trecere, cat si pe fasie, pentru a preintampina tentativele de trecere frauduloasa a frontierei”, a mai spus Robert Iudt. Acesta a adaugat ca la Nadlac va fi prezent, pentru cateva zile, seful Directiei de Combatere a Infractionalitatii Transfrontaliere din cadrul IGFP, Florentin Robescu, pentru a supraveghea activitatea angajatilor de aici.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă