23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialDestituire pentru exces de transparenta la AJOFM Mures

Destituire pentru exces de transparenta la AJOFM Mures

Conducerea Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca (ANOFM) a dispus destituirea actualului director executiv al agentiei din Mures, Reghina Farcas. Ordinul va intra in vigoare de la 1 august, insa actuala sefa a spus ca il va ataca deoarece se considera “victima politizarii institutiei”.
Astfel, pe postul de sef al Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca Mures va fi numit candidatul sustinut de democrati, Luminita Core, sotia unuia din liderii PD din judet. Aceasta, pentru ca, incepand cu 1 august, actualul director al institutiei, Reghina Farcas, a fost destituit in urma deciziei Comisiei de Disciplina de la nivelul ANOFM care a fost sesizata asupra faptului ca acesta ar fi savarsit grave abateri disciplinare.
“Comisia de Disciplina a retinut ca directorul executiv Reghina Farcas nu a inteles sa depuna la dosarul cauzei inscrisuri prin care sa isi sustina apararile”, se arata in motivarea deciziei de destituire. In document mai este mentionat ca Reghina Farcas “a manifestat o atitudine evaziva si reticenta, refuzand sa furnizeze membrilor Comisiei de Disciplina raspunsuri clare si complete la intrebarile ce i-au fost adresate”.
Mai mult, obiectiunile formulate de actuala sefa a AJOFM impotriva referatului care a adus-o in fata Comisiei de Disciplina au fost “considerate neintemeiate, irelevante si avand un caracter vadit tendentios”. “Presa ar trebui sa fie de partea mea pentru ca sunt destituita tocmai din cauza transparentei. Desigur ca voi ataca ordinul de destituire”, a spus Reghina Farcas. Ea a refuzat pana acum propunerile de a demisiona din functie survenite dupa instalarea noii Puteri. Mai mult, directorul AJOFM a dat publicitatii in urma cu catva timp o convorbire telefonica purtata cu seful Agentiei de la nivel national, democratul Silviu Bian, in care acesta recunostea ca schimbarea Reghinei Farcas se face din ratiuni politice, postul fiind cerut cu insistenta de PD Mures.
Mai mult, in convorbirea telefonica, Bian preciza ca prefectul judetului, liberalul Ciprian Dobre, trimisese deja numele persoanei pe care o sustine pentru acest post. Mai mult, liderul filialei democratilor, Dinu Socotar, nu a ascuns niciodata dorinta partidului de a o inlocui pe Reghina Farcas cu Luminita Core, desi in 1997 PD o sustinea pe actuala sefa a AJOFM pentru aceasta pozitie.
Schimbarea de optica pare a se fi produs in momentul in care PSD a mentinut-o pe Reghina Farcas in functie pornind probabil de la relatia acesteia cu vicepresedintele Consiliului Judetean, social-democratul Emil Groza.

Cele mai citite

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Anunțul zilei în Bundesliga! Xabi Alonso și-a decis viitorul: „Acesta este locul potrivit pentru mine”

Antrenorul spaniol Xabi Alonso a confirmat vineri, într-o conferință de presă, că va continua pe banca formației germane Bayer Leverkusen şi în sezonul viitor,...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă