Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Derogare paguboasa la conducerea Spitalului Judetean Arad

Noul director general al Spitalului Clinic Judetean Arad, Gheorghe Neamtiu, a amenintat ca isi va da demisia din functie din cauza salariului prea mic pe care il primeste. Pentru ca nu are studii medicale, conform legislatiei in vigoare ...

Share

Florin Tomuta 0 comentarii

01.06.2005 - 00:00
Noul director general al Spitalului Clinic Judetean Arad, Gheorghe Neamtiu, a amenintat ca isi va da demisia din functie din cauza salariului prea mic pe care il primeste.
Pentru ca nu are studii medicale, conform legislatiei in vigoare pentru ocuparea unui asemenea post, Neamtiu are un salariu de incadrare de 4,5 milioane de lei, la care se adauga sporul de conducere care este de aproximativ 1,5 milioane lei.
Pentru ca acesta sa poata ocupa postul de director general a fost nevoie de o derogare a Ministerului Sanatatii, deoarece Gheorghe Neamtiu nu are studii de medicina si farmacie, asa cum prevede legislatia in vigoare pentru ocuparea unei asemenea functii. De acest demers s-a ocupat colegul sau din PNL, prefectul Cristian Stragea.
Dar, dupa ce a fost investit in functie, noul director al Spitalului Judetean Arad a aflat ca, din cauza lipsei studiilor de medicina, nu poate fi retribuit conform grilei de sala-rizare pentru acest post si a amenintat ca va parasi noul loc de munca.
"Trebuie sa recunosc ca, daca as fi stiut inainte de numirea mea ca director la acest spital ce salariu voi avea, nu as fi acceptat aceasta functie. Eu sper sa se gaseasca o solutie pentru marirea salariului. Daca nu se va rezolva aceasta problema financiara, eu nu am de gand sa raman director la Spitalul Judetean Arad. Pentru patru milioane de lei pe luna, nu se merita. Daca aceasta problema nu va fi rezolvata voi sta cele 60 de zile, cat este perioada de interimat iar apoi demisionez din functie", a declarat Neamtiu.
Alaturi de acesta, din noua echipa de conducere a Spitalului Judetean mai fac parte Monica Puticiu, director medical si Vasile Man, director administrativ.
Interesant este ca nici Man nu este cadru medical, el avand gradul de colonel in rezerva, dupa ce a activat la Centrul Militar Judetean Arad.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...