12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialDeciziile de impunere vin prin posta

Deciziile de impunere vin prin posta

Agentia Nationala de Administrare Fiscala va lua o serie de masuri in vederea imbunatatirii procesului de administrare a impozitului pe venit pentru anul 2004.

Pentru eficientizarea procesului de emitere si transmitere a deciziilor de impunere, s-a hotarat extinderea sistemului utilizat in Bucuresti, pentru anul 2003, in 12 orase resedinta de judet cu o concentrare semnificativa a numarului de contribuabili administrati, printre care se numara si Constanta. Acest serviciu destinat contribuabililor va consta in editarea si transmiterea centralizata, de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala, prin CN “Imprimeria Nationala”, la domiciliul acestora, a deciziilor de impunere anuala. Pachetul informational contine, dupa caz, decizia de impunere anuala pe anul 2004, cod MFP 14.13.02.13/a, instiintare de compensare, document de restituire si confirmarea de primire a trimiterii postale.
De asemenea, CN “Imprimeria Nationala” va transmite unitatilor fiscale copia deciziei de impunere, care va fi arhivata la dosarul fiscal, si mandatele postale pe baza carora unitatile fiscale vor restitui diferentele de impozit contribuabililor, insotite de un borderou centralizator pentru predarea mandatelor de unitatile fiscale catre CN “Posta Romana”. Formularul deciziei de impunere se va emite de CN “Imprimeria Nationala”, prin intermediul mijloacelor electronice, si nu va purta semnatura autentica a persoanelor imputernicite si stampila organului emitent.

Plata, in doua etape

Prin desfasurarea automata a procesului se va asigura respectarea termenelor de emitere/transmitere a deciziilor de impunere si, implicit, a celor de restituire a diferentelor de impozit catre contribuabili.
Transmiterea deciziilor de impunere se va face in doua faze. Prima consta in transmiterea deciziilor de impunere cu diferente de impozit de restituit mai mici de 150 lei si restituirea acestor diferente prin mandat postal. Faza a doua consta in transmiterea deciziilor de impunere cu diferente de impozit de restituit mai mari de 150 lei sau diferente de impozit de plata, cu verificarea prealabila a coerentei datelor.
Prin urmare, sustin reprezentantii Directiei Generale a Finantelor Publice Constanta, contribuabilii care au domiciliul fiscal in municipiul Constanta vor primi prin posta pachetul informational mentionat.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă