Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Curier legislativ

Conditiile acordarii asistentei medicale Anexele 30 si 31 la Ordinul ministrului Sanatatii si al presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 56/45/2005, publicat in M. Of. 134 si 134 bis din 14.02.2005, se modifica si se ...

Share

Rl online 0 comentarii

16.08.2005 - 00:00
Conditiile acordarii asistentei medicale
Anexele 30 si 31 la Ordinul ministrului Sanatatii si al presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 56/45/2005, publicat in M. Of. 134 si 134 bis din 14.02.2005, se modifica si se completeaza printr-un ordin publicat in M. Of. 716/8.08.2005. Astfel, in situatia in care la unele farmacii se inregistreaza la sfarsitul unui trimestru sume neconsumate ca urmare a eliberarii de medicamente cu si fara contributie personala din suma prevazuta pentru trimestrul respectiv in contract, casele de asigurari de sanatate vor diminua valoarea contractata initial cu sumele respective printr-un act aditional la contract. Sumele cuprinse in actul aditional vor fi repartizate la farmaciile care nu au realizat economii in trimestrul respectiv, conform prevederilor lit. a) si b), printr-un act aditional. Aceste prevederi se aplica si pentru punctul 2 din Anexa 30 art. 17, referitor la eliberarea medicamentelor prescrise pentru tratamentul urmatoarelor boli cronice: stari posttransplant, hepatita virala cronica, poliartrita reumatoida, boli psihice.

Posturi de inspectie veterinara la frontiera
Prin Hotararea de Guvern nr. 332, publicata in M.O. nr. 357 din 27.04.2005, a fost constituit Grupul interministerial de lucru pentru urgentarea asigurarii bazei legale si a resurselor financiare necesare pentru constituirea posturilor de inspectie veterinara la frontiera. Grupul interministerial are rolul de a asigura coordonarea unitara a actiunilor si procedurilor necesare urgentarii realizarii strategiei pe termen lung privind inspectia si controalele sanitare veterinare la frontiera.

Masa lemnoasa ce poate fi recoltata in anul 2006
Hotararea Guvernului nr. 789, publicata in M.O. nr. 699 din 3.08.2005, stabileste volumul maxim de masa lemnoasa ce poate fi recoltata in anul 2006. Astfel, cele 18,5 milioane de metri cubi aprobate vor proveni din urmatoarele surse: 11,1 milioane metri cubi din paduri aflate in proprietatea publica a statului; 2,7 milioane metri cubi din paduri proprietate publica a unitatilor administrativ-teritoriale; 2,3 milioane metri cubi din padurile proprietate privata a persoanelor juridice de drept privat; 1,7 milioane metri cubi din paduri proprietate privata a persoanelor fizice; 0,7 milioane metri cubi din vegetatia forestiera situata pe terenuri din afara fondului forestier national.

Organizarea si practicarea vanatorii
Regulamentul privind organizarea si practicarea vanatorii, aprobat prin Ordinul ministrului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale nr. 71/2005, publicat in M.Of. 126/9.02.2005, se modifica in conformitate cu Ordinul publicat in M.Of. nr. 690/1.08.2005, astfel: la specia urs, vanatoarea prin metoda "la goana" se organizeaza o singura data pe aceeasi suprafata a unui fond de vanatoare intr-un sezon de vanatoare. La aceasta metoda de vanatoare se folosesc caini de vanatoare din rasele admise. Metoda se poate practica in perioada 15 septembrie-31 decembrie. La speciile de cervide si capra neagra, in scopul asigurarii de exemplare valoroase si al eliminarii de la reproducere a exemplarelor necorespunzatoare, exemplarele "de trofeu" se vor recolta numai dupa urmatoarele date: cerb comun - 20 septembrie; cerb lopatar - 20 septembrie; caprior - 1 iunie; capra neagra - 30 septembrie. Vanatoarea exemplarelor de urs de catre vanatori aflati in observatoare inchise este interzisa. Prin observator inchis se intelege constructia aflata pe sol sau suspendata unde vanatorii sunt izolati de mediul inconjurator prin pereti construiti din materiale de orice natura.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...