Cum putem afla detalii despre calitatea apei potabile

Bucurestenii vor putea afla detalii despre calitatea apei potabile de la robinet accesand site-ul societatii Apa Nova - www.apabucur.ro - incepand de astazi. Informatii despre apa potabila vor fi afisate si in sediile a peste 300 de farmacii din ...

Share

Rl online 0 comentarii

22.11.2005 - 00:00
Bucurestenii vor putea afla detalii despre calitatea apei potabile de la robinet accesand site-ul societatii Apa Nova - www.apabucur.ro - incepand de astazi. Informatii despre apa potabila vor fi afisate si in sediile a peste 300 de farmacii din Capitala in cadrul unui program de informare cu sloganul: "Beti apa de calitate! Apa Nova va prezinta lunar potabilitatea apei distribuite". Calitatea apei are o legatura directa cu sanatatea fiecaruia dintre noi, astfel incat consideram ca farmaciile reprezinta adevarati parteneri pentru aceasta campanie de informare, au afirmat reprezentantii societatii Apa Nova. Societatea respectiva verifica non-stop, in mod complet automatizat, calitatea apei in statiile de tratare si in statiile de pompare, precum si in diferite puncte ale retelei de distributie (49 de puncte fixe si mai multe puncte alese aleatoriu). Sunt controlati urmatorii parametri calitativi: temperatura, turbiditate, conductivitate, pH si clor liber. Paralel, in laborator, sunt verificati si alti indicatori fizico-chimici si bacteriologici de catre specialistii Apa Nova.
In fiecare an, cumulat, peste 150.000 analize pentru verificarea calitatii apei potabile distribuite sunt efectuate de Apa Nova si de Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti. Pentru garantarea rezultatelor, Apa Nova si-a dotat laboratoarele cu analizoare performante, a format specialisti si astfel a primit acreditarea din partea RENAR (organism unic in Romania, responsabil de acreditarea laboratoarelor de analiza si de etalonare metrologica, precum si a organismelor de inspectie si certificare).
Dintre toate alimentele utilizate de catre consumatori, apa potabila este cel mai controlat din punct de vedere al calitatii. Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti face, de asemenea, propriile analize si expertize privind calitatea apei si nu a notificat niciodata societatea Apa Nova privind nepotabilitatea apei. Numai ca la multi bucuresteni apa nu are aceeasi calitate ca pe retea din cauza instalatiilor si a conductelor vechi din blocuri care nu au mai fost inlocuite de la constructia imobilelor.

Citește totul despre:

Comentarii