11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialCultura teatrala se schimba la fata

Cultura teatrala se schimba la fata

Cristian Zgabercea, directorul Directiei de Cultura din cadrul Consiliului Judetean Constanta, a prezentat, in cursul zilei de ieri, viitorii directori ai Teatrului National Constanta.
Astfel, functia de director general al Teatrului National va fi ocupata de regizorul Beatrice Rancea. Aceasta a declarat ca a acceptat functia pentru ca doreste sa faca treaba. “Cu toate ca aici castig intr-un an cat in trei luni de munca in strainatate, am acceptat postul deoarece vreau sa fac treaba. Vreau sa vad ca lucrurile merg foarte bine in teatrul constantean si nu mai vreau sa aud lucruri urate si neadevarate”, a declarat viitorul director general.
Functia de director general adjunct artsitic va fi ocupata de bucuresteanul Cristian Sofron, cea de director al Companiei Fantasio de actrita Mirela Pana, iar cea de directorul al Companiei Ovidius de catre actorul Nicodim Ungureanu. Si pentru ca directorii Teatrului National s-au schimbat, trebuie sa se faca si o schimbare a cladirii in care functioneaza Teatrul National. Conform declaratiilor directorului Directiei de Cultura, Cristian Zgabercea, peste 4 miliarde lei vechi vor fi investiti in amenajarea Salii Fantasio. “Vor fi schimbate scaunele, va fi refacut tavanul deoarece la ora actuala ploua in sala, vom reface peretii si vom avea un proiect de amenajare fonica. De asemenea, se va reface si balconul salii si speram sa putem monta si o instalatie de aer conditionat”, a precizat Cristian Zgabercea.
Cat despre cealalta locatie a Teatrului National, situata in vecinatatea Colegiului National “Mircea cel Batran”, directorul Directiei de Cultura din cadrul Consiliului Judetean Constanta a declarat ca este mai rentabil ca pe locul ei sa se construiasca o cladire nou-nouta. “Expertiza a stabilit ca a fost grav afectata de trecerea anilor si de faptul ca nu s-a investit absolut nimic in consolidarea structurii”, a mai adaugat Cristian Zgabercea.

Proiecte ample de viitor

Pe langa noile haine destinate Teatrului National, exista si alte proiecte de viitor care apartin proaspatului director general, Beatrice Rancea. Printre acestea se numara si tei surprize artistice rezervate stagiunii teatrale 2005-2006, dar si aducerea catorva regizori de renume care sa lucreze cu actorii constanteni si care sa organizeze si ateliere de lucru cu acestia. De asemenea, viitorul director a decis sa se dedice in totalitate proiectelor legate de functia pe care o va ocupa si sa renunte, cel putin pana la anul, sa regizeze spectacole. Beatrice Rancea a declarat ca va promova, printre altele, teatrul contemporan romanesc si va da actorilor sanse egale de a se afirma pe scena constanteana.

Cele mai citite

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...
00:01:26

Trump se confruntă cu o audiere pentru sfidarea curții din cauza comentariilor despre martori

Donald Trump se confruntă marți cu o audiere pentru sfidarea curții în cadrul procesului său penal istoric, procurorii din New York insistând că fostul...

Vreme rea în toată țara, până joi dimineață

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de precipitaţii însemnate cantitativ şi intensificări de vânt, valabilă până joi dimineaţa în...
Ultima oră
Pe aceeași temă