15.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialCS Tomis a tinut piept campioanei

CS Tomis a tinut piept campioanei

» Desi a pierdut partida cu Oltchim, 22-27, echipa de pe litoral si-a confirmat prin evolutia sa statutul de pretendenta la podium.

» Fetele antrenate de Goran Kurtes au fost egalele campioanelor pe parcursul reprizei secunde.
 
Meci-spectacol sambata in Sala Sporturilor din Constanta. CS Tomis a intalnit campioana Oltchim Ramnicu Valcea intr-o partida ce a contat pentru etapa a doua a Ligii Nationale la handbal feminin. Anuntata ca o pretendenta la podium echipa de pe litoral si-a confirmat statutul prin evolutia sa. Cu exceptia momentelor din debutul partidei, cand oaspetele au dominat, restul jocului a fost unul disputat intr-o egalitate perfecta.
Ghinionul echipei de pe litoral s-a numit portarul Oltchimului si al nationalei Romaniei, Paula Ungureanu. Aceasta a reusit pe parcursul primei reprize nu mai putin de 13 parade ce au permis oaspetelor sa ramana in avantaj pe tabela. Echipa de pe litoral a avut insa in Andreea Talvac o adevarata "gura de tun". Aceasta a reusit sa trimita mingea in poarta campioanei de nu mai putin de noua ori. Nu a fost insa suficient pentru ca, in tabara vizitatoarelor, constanteanca Ionela Stanca si Ramona Farcau au marcat si ele 7 si, respectiv, 8 goluri, aducand astfel victoria valcencelor. o evolutie excelenta a avut si portarul Tomisului, Mihaela Blaga.

 

Aceasta a reusit cateva interventii de efect care au mentinut in joc echipa de pe litoral. Dupa 12-17 la pauza, repriza secunda s-a incheiat la egalitate, 10-10 ceea ce dovedeste ca Tomis este pregatita pentru un sezon de exceptie. La finalul partidei, presedintele constantencelor, Gheorghe Slabu, a declarat: "Sunt foarte multumit de evolutia fetelor, chiar daca am pierdut. Pe aparare am evoluat aproape perfect in timp ce pe atac am facut doar cateva greseli. Sper ca acestea sa fie eliminate pana la meciul din etapa viitoare, cel cu HC Zalau".

» Cristina Duican a spus adio handbalului
Inaintea debutului partidei dintre Tomis si Valcea, in Sala Sporturilor a avut loc un eveniment special. Cristina Duican Georgescu s-a retras oficial din activitate. Sportiva nascuta la Valcea a evoluat timp de 10 sezoane in tricoul echipei de pe litoral, pentru care a disputat peste 200 de jocuri oficiale. "A fost un moment foarte emotionant. M-am simtit minunat sa fiu din nou pe parchet si chiar ma intrebam unde imi este echipamentul pentru ca as fi vrut sa joc si eu", a declarat Duican. Fosta jucatoare a Tomisului a trecut de pe terenul de handbal la catedra, ea fiind acum profesoara.

Cele mai citite

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...
Ultima oră
Pe aceeași temă