14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialCozmin Gusa a refuzat dolarii lui Gabriel Resources

Cozmin Gusa a refuzat dolarii lui Gabriel Resources

» Liderul PIN sustine ca
i s-ar fi oferit functia de director al Rosia Montana Gold Corporation  

Presedintele PIN, Cozmin Gusa, a declarat ieri in premiera ca, in anul 2003, a refuzat o functie "platita cu o suma cu multe zerouri" in fruntea companiei care incearca sa dezvolte proiectul de exploatare miniera de la Rosia Montana. Gusa a fost contactat de reprezentantul unei companii de head-hunting din Londra, care are birou si la Bucuresti, care i-a propus functia de presedinte al Companiei Rosia Montana Gold Corporation. Vicepresedintii ar fi urmat sa fie straini. "S-au miscat repede. La numai cateva zile dupa ce am plecat din partid, am fost contactat de un britanic din partea unei companii din Londra. Oferta de job pe care am primit-o a fost sa preiau functia de presedinte al companiei de la Rosia Montana pentru o suma cu multe zerouri. Am refuzat", a spus Gusa.
El si-a motivat gestul prin faptul ca proiectul nu ar fi benefic pentru Romania iar afacerea ar fi "cetoasa" din punct de vedere al actionariatului. In plus, a spus liderul PIN, "nu era ceva care sa il reprezinte pe Gusa", care s-a declarat impotriva "forarilor de la Rosia Montana".
Cozmin Gusa nu a precizat numele firmei care a incercat sa il recruteze dar a spus ca de fata la discutii au fost si colegii sai de la Asociatia pentru Promovarea Tinerilor.
Abordarea lui Gusa s-a facut la numai cateva zile dupa data de 7 iulie 2003, cand acesta a demisionat din functia de secretar general al PSD. Actiunile majoritare la Rosia Montana Gold Corporation erau si atunci ca si acum detinute de Gabriel Resources (80%), Minvest Deva (19,3%) si actionari minoritari.
In momentul de fata, conducerea Gabriel Resources este asigurata de Alan Hill, care are mandatul de a duce investitia pana in faza de exploatare.

Cele mai citite

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...
Ultima oră
Pe aceeași temă