Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Contracte pentru asistenti ai persoanelor cu handicap

In evidenta Directiei de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Sectorului 4 exista peste 900 de dosare ale cetatenilor care au incheiat contracte ca asistent personal al persoanei cu handicap. Insotitorii beneficiaza de drepturile unui salariat, ...

Share

Rl online 0 comentarii

27.07.2005 - 00:00
In evidenta Directiei de Asistenta Sociala din cadrul Primariei Sectorului 4 exista peste 900 de dosare ale cetatenilor care au incheiat contracte ca asistent personal al persoanei cu handicap. Insotitorii beneficiaza de drepturile unui salariat, fiind retribuiti cu 3.280.000 lei (328 lei RON). In prezent, 17 persoane au renuntat la statutul de asistent personal, optand pentru indemnizatia de 1.700.000 lei (170 lei RON), iar restul de 884 de persoane au solicitat prelungirea contractelor. In aceasta situatie, ei trebuie sa completeze dosarul existent cu urmatoarele acte: cerere pentru prelungirea contractului si acordul persoanei asistate si al asistentului personal; noul certificat de handicap in original si trei copii; copie dupa B.I. sau C.I. pentru asistentul personal; copie dupa B.I. sau C.I. pentru persoana cu handicap; declaratie ca nu are un alt loc de munca. Facilitatile de care beneficiaza asistentul personal al persoanei cu handicap grav, in functie de gradul de handicap, sunt: gratuitate la transportul urban (cu metroul sau mijloacele R.A.T.B, la alegere) si gratuitate la transportul interurban (cu trenul sau autobuzul).

Citește totul despre:

Comentarii

loading...