6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialContract pe 49 de ani pentru reparatiile unui drum judetean

Contract pe 49 de ani pentru reparatiile unui drum judetean

HUNEDOARA. Consilierii din Opozitie au contestat, ieri, modi-ficarea contractelor de parteneriat public privat incheiate intre Consiliul Judetean Hunedoara si o firma din Bucuresti, care face parte dintr-un concern din Luxemburg, reprezentata de Sever Muresan. Unul dintre membrii CJ, Costel Avram (PRM) s-a legat in special de proiectul privind aprobarea unui act aditional la contractul referitor la reabilitarea soselei Santuhalm – Hunedoara.
Modificarea se refera la faptul ca investitorul are obligatia sa execute lucrari de intretinere si reparatii pe timp de iarna si vara, pe o perioada de 49 de ani, la investitia realizata, contravaloarea acestor lucrari fiind suportata de catre autoritatea publica. “Este un caz unic in tara. Adica ni se cere sa aprobam ca o firma sa efectueze lucrarile de reparatii a soselei Hunedoara – Santuhalm timp de 49 de ani. Corect ar fi ca, la fiecare lucrare, sa fie facuta o licitatie la care sa se aleaga cea mai avantajoasa oferta”, a aratat Avram.
Presedintele CJ, Mircea Molot, a replicat, spunand ca, potrivit actului aditional, investitorul are obligatia de a intocmi devize cu privire la lucrarile necesare ce urmeaza sa fie executate. Potrivit sursei citate, dupa discutii aprise, modificarile contractelor au fost aprobate cu votul majoritatii consilierilor judeteni prezenti la sedinta.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă