Contabilul IPJ Alba, cercetat pentru coruptie

» Comisarul sef Marcel Ciocirlan este anchetat in afacerea automatelor de cafea din sediile Politiei.» Nu este primul caz controversat in care este implicat politistul din Alba Iulia.Contabilul sef al IPJ ...

Share

Dorin Timonea 0 comentarii

11.03.2009 - 00:00

» Comisarul sef Marcel Ciocirlan este anchetat in afacerea automatelor de cafea din sediile Politiei.

» Nu este primul caz controversat in care este implicat politistul din Alba Iulia.

Contabilul sef al IPJ Alba, comisarul sef Marcel Ciocirlan, a fost citat ieri la Departamentul National Anticoruptie, serviciul Teritorial Alba Iulia, intr-un dosar de coruptie. Marcel Ciocirlan are calitatea de invinuit intr-un dosar referitor la instalarea unor automate de cafea in mai multe sedii de politie din Alba. "Am calitatea de invinuit intr-un dosar penal referitor la niste automate de cafea, la care eu personal nu mi-am adus nici contributia si nu am facut parte din comisia de licitatie pentru ca nu imi permite legea.

 

Am solicitat un nou termen pentru a ma prezenta cu un aparator ales", a declarat comisarul sef Marius Ciocirlan la iesirea de la DNA. Procurorii anticoruptie au inceput cercetarile in acest dosar in urma cu cateva luni de zile, cand au solicitat documente oficiale de la IPJ. Contabilul sef al IPJ Alba a fost citat, ieri, pentru prima data in acest dosar. Ciocirlan a spus ca singurul loc unde apare semnatura lui este pe contractul final, incheiat dupa derularea procedurii de licitatie. Suspiciunile procurorilor sunt legate de modul in care a fost selectata societatea comerciala ce a instalat automate de cafea in majoritatea posturilor de politie. Pentru fiecare automat, institutia primeste o suma de bani lunar.


Comandantul Inspectoratului de Politie al Judetului Alba, comisarul sef Tudor Grindean, a spus ca nu poate comenta situatia creata pe motiv ca exista o ancheta in derulare. Marcel Ciocirlan a mai facut obiectul unui dosar penal in 2007 cand a fost cercetat, tot de procurorii DNA. A fost acuzat atunci de de abuz in serviciu si instigare la fals sub semnatura privata, pentru ca ar fi achizitionat o anvelopa pentru un autoturism Dacia, in valoare de 98 lei, pentru care ar fi solicitat o factura fiscala care sa fie decontata de IPJ Alba. Acest dosar a fost finalizat cu neinceperea urmarii penale. Politistul a primit, in schimb, o amenda administrativa de 1.000 de lei. Comisarul sef Marius Ciocirlan a contestat in justitie amenda, iar procesul se afla in prezent pe rolul instantelor de judecata.

Citește totul despre:

Comentarii