Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Constanta se va infrati cu Aktan, cel mai mare port din Kazahstan

Ieri dimineata, domnul Bakytzhan Ordabayev, insarcinatul cu afaceri al Republicii Kazahstan, a vizitat Primaria municipiului Constanta. Primarul Radu Mazare a prezentat pe scurt situatia economica si proiectele derulate de administratia ...

Share

Rl online 0 comentarii

23.07.2005 - 00:00
Ieri dimineata, domnul Bakytzhan Ordabayev, insarcinatul cu afaceri al Republicii Kazahstan, a vizitat Primaria municipiului Constanta.
Primarul Radu Mazare a prezentat pe scurt situatia economica si proiectele derulate de administratia locala. La randul sau, oficialul din Kazahstan a prezentat situatia din tara sa, subliniind faptul ca, datorita exporturilor de petrol, veniturile locuitorilor au crescut de la 700 la 3.000 USD, iar ritmul de dezvoltare este de peste 10% pe an, mai mare decat in China. 30% din comertul exterior se deruleaza cu Uniunea Europeana si de aceea el si-a exprimat dorinta ca tara noastra sa acceada cat mai repede in UE, pentru a depasi nivelul de 600 milioane USD, cat a reprezentat, in anul 2004, exportul de petrol in Romania. De aceea, oaspetele a subliniat dorinta de a infrati portul Aktan cu Constanta, pentru accelerarea schimburilor economice, in special in domeniul petrolului. Primarul Radu Mazare a fost imediat de acord cu propunerea si a propus ca doua delegatii sa realizeze deja primele contacte bilaterale, mai ales ca se preconizeaza ca o magistrala de transport titei din Marea Caspica sa tranziteze Romania prin Constanta-Triest. Oficialul din Kazahstan a facut o scurta vizita in Mamaia, s-a plimbat cu telegondola si a fost oaspetele Statiunii Viticole Murfatlar.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...