20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialConstanta primeste bani din fondul de rezerva al Guvernului

Constanta primeste bani din fondul de rezerva al Guvernului

Guvernul Romaniei a aprobat la sfarsitul lunii trecute suplimentarea sumelor defalcate din TVA pentru drumurile judetene si comunale pe anul 2005 cu suma de 600 mii lei noi pentru judetul Constanta din fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului si alocarea acesteia bugetului local al comunei Cumpana. De asemenea, s-a aprobat suplimentarea din acelasi fond, tot cu 600 mii RON, a bugetului local al comunei 23 August.
Prin HG 971 din 25 august 2005 s-a aprobat suplimentarea sumelor defalcate din TVA pentru sustinerea sistemului de protectie a persoanelor cu handicap, cultura, culte si echilibrarea bugetelor locale pe anul 2005 cu suma de 1.500.000 RON pentru judetul Constanta din fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului si alocarea acesteia bugetelor unitatilor administrativ-teritoriale din judetul Constanta pentru sustinerea sistemului de protectie a persoanelor cu handicap. Suma urmeaza sa fie repartizata pe localitati prin hotarare a Consiliului Judetean in cel mai scurt timp posibil.

Cerere pentru inca 10 milioane RON

Reprezentantii Directiei Generale a Finantelor Publice Constanta afirma ca, avand in vedere situatia speciala cu care se confrunta judetul nostru, din lipsa fondurilor necesare sustinerii persoanelor cu handicap si intelegand dificultatea relatiilor dintre autoritati si aceasta categorie sociala defavorizata, DGFP a cautat solutii de echilibrare temporara, avizand memoriul Consiliului Judetean de transfer al sumei de 429.744 lei RON de la “Sume defalcate din TVA pentru ajutor social si ajutor pentru incalzirea locuintei cu lemne, carbuni si combustibili petrolieri” la “Sume defalcate din TVA pentru sustinerea sistemului de protectie a persoanelor cu handicap”, obtinandu-se avizul Ministerului Finantelor Publice in data de 2 septembrie 2005.
Directorul executiv al Directiei Generale a Finantelor Publice Constanta, Silvia Mihai, afirma prin intermediul unui comunicat de presa ca incepand cu aceeasi data s-a obtinut acordul Ministerului Finantelor Publice asupra transferului din trimestrul IV in trimestrul III al anului 2005 pentru judetul Constanta a sumei de 4.000.000 lei RON necesare finantarii institutiilor de invatamant preuniversitar de stat si sustinerii sistemului de protectie a copilului.
De asemenea, avand in vedere memoriul Consiliului Local Constanta, Directia Generala a Finantelor Publice Constanta a inaintat Ministerului Finantelor Publice adresa nr. 4531/23.08.2005, semnaland necesitatea suplimentarii la nivelul intregului judet a “Sumelor defalcate din TVA pentru sustinerea sistemului de protectie a persoanelor cu handicap” cu 9.500.000 lei RON. Cererea este in curs de avizare, in functie de posibilitatile de echilibrare la nivel de tara.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă