Consiliul Local Zlatna, in ilegalitate

- Primarul Silviu Ponoran contesta legalitatea functionarii Consiliului Local.Primarul orasului Zlatna, Silviu Ponoran, contesta legalitatea functionarii Consiliului Local in conditiile in care un ex-consilier, fost candidat in ...

Share

Dorin Timonea 0 comentarii

11.12.2008 - 00:00

- Primarul Silviu Ponoran contesta legalitatea functionarii Consiliului Local.

Primarul orasului Zlatna, Silviu Ponoran, contesta legalitatea functionarii Consiliului Local in conditiile in care un ex-consilier, fost candidat in alegerile parlamentare, are in continuare drept de vot. Razboiul dintre taberele existente in administratia publica a orasului Zlatna a intrat intr-o faza radicala. De o parte se afla primarul PD-L, Silviu Ponoran, impreuna cu cei patru consilieri ai partidului sau, iar de cealalta parte viceprimarul liberal Daniel Negrea, care conduce coalitia majoritara formata din 11 consilieri PNL - PSD - PIN. Cele doua tabere se cearta in prezent din cauza presupusei calitati de consilier local a fostului viceprimar, Alexandru Olalau, fost candidat independent la Camera Deputatilor, in colegiul nr. 3 Cugir – Zlatna. Alexandru Olalau a fost ales consilier local in luna iunie pe lista Partidului Initiativa Nationala. El a fost nevoit sa demisioneze din partid, pentru a putea candida in alegerile parlamentare.

 

Demisia din partid este, potrivit legii, echivalenta cu pierderea calitatii de consilier local. Primarul Silviu Ponoran afirma ca a propus de doua ori consilierilor un proiect de hotarare referitor la constatarea incetarii mandatului de consilier a lui Alexandru Olalau, dar de fiecare data a fost refuzat de alesii locali.
"sedinta ordinara din luna noiembrie 2008 nu s-a putut tine, datorita absenteismului. La sedinta nu s-au prezentat toti consilierii. A fost convocata o alta sedinta ordinara a Consiliului local al orasului Zlatna, in data de 4 decembrie 2008, cu aceeasi ordine de zi ca si sedinta convocata anterior, dar Consiliul Local nu a dorit sa ia act de incetarea
mandatului de consilier local al numitului Olalau Alexandru, asa cum prevede legea. Cu exceptia a patru consilieri care au votat pentru adoptarea proiectului de hotarare, restul s-au abtinut. Au pus mai presus interesele personale decat functionarea Consiliului Local", a spus Silviu Ponoran. Primarul din Zlatna a completat ca va insista in continuare pentru a obtine intrarea Consiliului Local in legalitate.

PROCEDURA
Legea prevede ca mandatul de consilier inceteaza la data in care alesul local isi pierde apartenenta la formatiunea pe listele careia a candidat. Eventuala reinscriere in partid nu anuleaza decaderea din calitatea de consilier. Din punct de vedere legal, in locul cetateanului Alexandru Olalau trebuie validat in functia de consilier local primul supleant de pe lista depusa de PIN la alegerile locale.

Citește totul despre:

Comentarii