Consiliul Judetean Cluj, acuzat de incalcarea transparentei decizionale

O organizatie non-guvernamentala acuza Consiliul Judetean Cluj de incalcarea Legii nr. 52/2003 privind transparenta decizionala. Reprezentantii asociatiei turistice si ecologiste Clubul de Cicloturism "Napoca" au precizat intr-un comunicat de ...

Share

Dorin Timonea 0 comentarii

06.06.2005 - 00:00
O organizatie non-guvernamentala acuza Consiliul Judetean Cluj de incalcarea Legii nr. 52/2003 privind transparenta decizionala. Reprezentantii asociatiei turistice si ecologiste Clubul de Cicloturism "Napoca" au precizat intr-un comunicat de presa ca administratia judeteana continua sa incalce sistematic procedura legala de adoptare a hotararilor asa cum este prevazuta in lege si in propriile reguli interne.
Conducerea asociatiei ofera si cateva exemple in aceste sens, cum ar fi proiectele de hotarare privind terenurile "Hidroelectrica", asocierea institutiei cu patru comune pentru un proiect PHARE de deviere a traficului greu, adoptarea strategiei de dezvoltare economico-sociala a judetului, respectiv proiectul referitor la realizarea unui complex Mall in zona Parcului Est. Aceste proiecte au fost facute publice prin anunturi din data de 25, respectiv din 27 mai 2005.
"Consiliul Judetean a incalcat legea pentru ca nu a respectat termenul de 10 zile intre data anuntarii unui proiect de hotarare si data pana la care publicul, institutiile sau ONG-urile interesate pot face observatii si propuneri si pot solicita dezbatere publica. Toate anunturile prevad ca se pot face observatii numai pana in 31.05.2005. Nu a transmis persoanelor care au depus o cerere in acest sens, proiectele la timp sau nu le-au transmis deloc. Nu a respectat termenul legal de 30 de zile intre data anuntului si data supunerii proiectelor spre aprobare in plenul Consiliului Judetean. A supus spre aprobare proiectele chiar inaintea expirarii termenului prevazut pana la care publicul si ONG-urile puteau trimite propuneri, sugestii si opinii", se mai precizeaza in comunicatul asociatiei din Cluj-Napoca.
Reprezentantii ONG-ului mai arata ca supunerea spre aprobare a proiectelor inaintea expirarii termenului mentionat este un abuz. "In aceasta situatie nu ne ramane decat sa solicitam Prefecturii sa atace in contencios-administrativ hotararile Consiliului Judetean Cluj, adoptate cu incalcarea Legii Transparentei si, de asemenea, sa solicitam Consiliului Judetean sa le revoce, ca procedura prealabila atacarii acestor hotarari, de catre noi, in Justitie ca singura solutie care ne-a mai ramas", a afirmat directorul executiv al asociatiei, Radu Mititean.

Citește totul despre:

Comentarii