Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Conducerea Casei de Cultura Preoteasa le cere studentilor bani

Asociatia Studentilor din Universitatea Bucuresti (ASUB) va solicita conducerii Autoritatii Nationale pentru Tineret demiterea lui Paul Bordos, directorul Casei de Cultura a Studentilor "Preoteasa" din Bucuresti, pe care-l acuza de ...

Share

Aida Danaila 0 comentarii

22.10.2005 - 00:00
Asociatia Studentilor din Universitatea Bucuresti (ASUB) va solicita conducerii Autoritatii Nationale pentru Tineret demiterea lui Paul Bordos, directorul Casei de Cultura a Studentilor "Preoteasa" din Bucuresti, pe care-l acuza de nerespectarea legii si management defectuos. Supararea ASUB a venit dupa ce directorul Bordos le-a cerut asociatiilor studentesti o taxa de 200 de euro pentru organizarea cunoscutelor baluri ale bobocilor la Casa de Cultura Preoteasa.
Taxarea studentilor pentru organizarea de diverse evenimente la "Preoteasa" este noua si a aparut dupa ce la conducere a fost numit Bordos. Reamintim ca vorbim de Casa de Cultura a Studentilor care este subventionata de la bugetul de stat, nicidecum de cluburi particulare - unele dintre acestea le-au oferit studentilor chiar gratuitate. De exemplu, Clubul Azteco din Regie, cand a auzit ca este vorba de Balul Bobocilor, nu a cerut nici un ban, in timp ce cei de la Twice au solicitat doar 100 de euro.
O alta nemultumire a ASUB se refera si la nerespectarea legilor de catre directorul Bordos. Raspunsurile acestuia sunt de-a dreptul halucinante, plus ca se comporta ca pe propria-i mosie, nicidecum intr-o institutie de stat.
"Cand l-am intrebat de ce nu convoaca, in conformitate cu legea, Consiliul de Administratie al Casei de Cultura a Studentilor, consiliu care ar trebui sa decida practic daca trebuie sa ni se ceara taxa pentru Balul Bobocilor, inclusiv nivelul acesteia, ne-a spus "nu aplic aceasta lege pentru ca nu mi se pare normala si oricum este o lege veche". Chiar daca am incercat sa-i explicam ca noua nu ni se pare atat de anormal ca din Consiliul de Administratie sa faca parte si studenti, cum prevede legea, si Consiliul sa fie convocat, am primit acelasi raspuns sec: "Mie nu mi se pare normal si, atat timp cat nu primesc ordin sa-l convoc, nu-l convoc!". In aceeasi zi am mers la un club privat pentru a face balul. Surpriza noastra a fost sa obtinem sala gratis, si nu cu 200 de euro, cat ne ceruse domnul director. Oare pentru o institutie care primeste si bani de la buget este mai pagubos sa dea sala pentru evenimente studentesti decat pentru un particular?! In urma cu un an nu s-au cerut asemenea taxe, sala fiind pusa gratis la dispozitia studentilor de catre vechiul director Irinel Ciocioc", ne-a declarat Florin Ion, presedintele ASUB. Este greu de crezut ca studentii vor gasi solutia la Autoritatea Nationala pentru Tineret (ANT), avand in vedere ca nici aceasta institutie nu sta foarte bine la respectarea legilor. De exemplu, practica de a desface contractele de munca ale unor angajati ai fostelor agentii judetene de tabere cand respectivii erau in concediu medical, deci total ilegal. Drept urmare, in prezent sunt pe rol in instanta zeci de procese intentate ANT.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...