Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Concursul International "Mihai Eminescu", la cea de-a IV-a editie

In perioada 2-6 iunie 2005, Ministerul Educatiei si Cercetarii si Inspectoratul Scolar Judetean Constanta organizeaza Concursul de limba si literatura romana "M. Eminescu", etapa internationala 2005, editia a IV-a. In orasul de pe malul ...

Share

Oana Manoila 0 comentarii

01.06.2005 - 00:00
In perioada 2-6 iunie 2005, Ministerul Educatiei si Cercetarii si Inspectoratul Scolar Judetean Constanta organizeaza Concursul de limba si literatura romana "M. Eminescu", etapa internationala 2005, editia a IV-a.

In orasul de pe malul marii au sosit elevi din 19 tari, de la clasa a VII-a la clasa a XII-a, profesori insotitori, inspectori scolari de specialitate din judetele Suceava, Maramures, Sibiu, Botosani, Teleorman, Vrancea, Bacau, Tulcea, Vaslui, Brasov, Satu-Mare si municipiul Bucuresti, inspectori scolari generali din judetele Neamt, Iasi si Cluj. Comisia nationala este onorata de prezenta profesorului universitar doctor Eugen Simion, presedintele Academiei Romane, in calitate de presedinte de onoare. Din comisie mai fac parte si presedintele executiv al Academiei Romane, prof. univ. dr. Liviu Papadima si prof. univ. dr. Dumitru Tiutiuca de la Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati; prof. dr. Octavian Costea, cercetator stiintific II la Institutul de Stiinte ale Educatiei Bucuresti.
Participantii se confrunta, pe parcursul celor trei zile de concurs cu rigorile si emotiile generate de probele de concurs: o proba scrisa, individuala, pe o bibliografie data, elaborarea unui eseu in echipa, o proba orala, constand in prezentarea unui portofoliu tematic specific tarii de provenienta si a unui costum popular reprezentativ pentru zona fiecarui candidat.
Prezentarea portofoliului se face bilingv (in limba romana si in limba natala a candidatului), iar primele doua probe se sustin in limba romana.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...