15.5 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialConcedieri masive in Alba

Concedieri masive in Alba

– Peste 800 de angajati vor fi disponibilizati pana la sfarsitul anului.

Mai multe societati comerciale din judetul Alba, cele mai multe din domeniul constructiilor, au anuntat Agentia Judeteana de Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) faptul ca vor disponibiliza 836 de persoane. Aproape jumatate din numarul disponibilizarilor vor fi realizate la SC Hidrocontructia SA Sebes, de unde vor pleca 369 de muncitori. Societatea va mai ramane in continuare cu 222 de angajati. Exista alte doua firme – SC Gialess SRL Alba si SC Contact Impex SRL Alba – care isi vor disponibiliza toti angajatii, 97, respectiv 86.

De asemenea, SC Foricon Deva va renunta la 94 dintre cei 115 muncitori pe care ii are in Alba, iar SC Prima Construct SRL disponibilizeaza in lunile ce urmeaza 40 de oameni din 49. SC Galaxy Agri Production SA renunta, in decursul acestei luni, la 33 de angajati, SC Agromec SA a anuntat disponibilizarea a 24 de oameni, SC Marinex SRL concediaza 48 de muncitori iar SC Florida Impex SRL a anuntat la randu-i disponibilizarea, in luna decembrie, a 45 de angajati din totalul de 109. O parte dintre aceste disponibilizari nu reprezinta neaparat rezultatul crizei economice, ci reprezinta mai degraba o practica a societatilor comerciale ce activeaza in domeniul constructiilor si care obisnuiesc ca pe perioada sezonului rece sa renunte sa renunte la o parte dintre angajati.

 

La acestia se adauga alti 30 de oameni care vor fi disponibilizati de la UM Cugir pana la sfarsitul lui 2008. La Cugir sunt resimtite cel mai dur efectele crizei economice mondiale, pentru ca SC "Star Transmission" Cugir SRL, specializata in fabricarea de componente pentru autoturismele Mercedes, si-a redus programul de activitate.
Programul de lucru a fost redus la patru zile pe saptamana (de doua ori pe luna), iar din luna decembrie, urmeaza ca intregul personal sa aiba liber 3 saptamani, pana la finele anului 2008. Tot la Cugir SC "Santol" SRL, cunoscuta pentru executia huse de volane la mai multe marci de autoturisme urmeaza sa isi concedieze cei 56 de angajati, dupa o perioada de preaviz de 30 de zile.

PROBLEME
Nici punctul de lucru din Alba Iulia al corporatiei japoneze SEWS, unde sunt produse cablaje pentru masinile marca Toyota, pare sa nu fie ocolit de criza economica mondiala. Directorul eco–nomic si administrativ al SEWS Romania, Florin Ionut, a declarat ca, deocamdata, s-a luat decizia "inghetarii temporara a angajarilor". In prezent, 100 din cei aproximativ 1.000 de angajati ai fabricii SEWS din Alba Iulia se afla in somaj tehnic si primesc 85% din salariu.

Cele mai citite

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, inculpat pentru corupție și cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, continuă să surprindă....

Republica Moldova transmite primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE

Republica Moldova va înainta către Comisia Europeană, la data de 24 aprilie 2024, primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE. Documentul va fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă