23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialComplexurile service Dacia-Renault-Nissan se extind in tot judetul

Complexurile service Dacia-Renault-Nissan se extind in tot judetul

Trei noi complexuri service de marca vor fi construite in judetul Constanta. Directorul SC Car Service Litoral SRL, Constantin Olteanu, spune ca de facilitatile existente la sediul de pe bulevardul I.C. Bratianu se vor bucura acum si locuitorii din Mangalia si Cernavoda. De asemenea, in municipiul Constanta va exista un nou show-room, pentru a acoperi cererea in crestere de pe piata. Cu toate ca finalizarea primului sediu a fost o adevarata cursa cu obstacole, Constantin Olteanu e decis sa isi dezvolte afacerea, sa creeze noi locuri de munca, sigure si bine platite. Piatra de temelie pentru complexul din Mangalia a fost deja pusa. Proiectul urmeaza sa fie finalizat pana la sfarsitul anului. Cele din Constanta si Cernavoda vor fi date in folosinta cel tarziu in ultimul trimestru al lui 2006.

Pierderi de miliarde

Constantin Olteanu este convins ca lucrurile vor decurge mai bine decat la constructia primului sediu. Directorul vrea sa isi recupereze o pierdere de 16 miliarde de lei, suma cu care a fost prejudiciat de catre constructor, SC Nova-Cons din Ploiesti. Prejudiciul a fost constatat de expertii bancii evaluatoare, conform procesului-verbal nr. 2.067. Expertiza tehnica da verdictul: “SC Rent Car Service Litoral SRL a achitat in plus firmei Nova-Cons SRL suma totala de 16.054.768.004 lei”. Pierderile suferite de firma lui Olteanu sunt recunoscute si de reprezentantii Inspectoratului Judetean de Politie Constanta, intr-un referat intocmit asupra cazului. Nici Inspectoratul de Stat in Constructii Constanta nu a stat deoparte, amendand contraventional societatea ploiesteana, pentru nerespectarea Legii constructiilor. Potrivit ISC, SC Nova-Cons a parasit santierul cand mai avea de executat 15% din lucrari. Constantin Olteanu spune ca astfel a fost prejudiciat cu inca 12 miliarde de lei. “Este inadmisibil ca eu sa platesc, in rate, banii cu care societatea a fost inselata, iar Justitia sa fie nepasatoare. Sper sa se faca dreptate si sa-mi recuperez pierderile”, afirma Olteanu.
Procesul penal cu SC Nova-Cons dureaza de ani de zile, iar cel civil este inca in asteptare. Acum trei luni, Curtea de Apel Constanta a trimis dosarul spre refacerea urmaririi penale fata de Teodor Dragu si a inclus in cauza inca doi asociati de-ai sai, implicati in prejudiciul de 16 miliarde de lei.

Conditii occidentale

Noile complexuri service vor avea aceleasi conditii de calitate ca si cel actual. Dotata cu utilaje de ultima ora, este cea mai moderna unitate din Romania. Sistemul de primire este computerizat, iar intreaga activitate e monitorizata direct de producator, prin indicatori QSA (calitatea service-ului auto). Clientul e sunat pentru a acorda calificative serviciilor primite, iar Dacia-Renault stabileste o “nota de satisfactie” a clientului, care trebuie indeplinita pentru a nu primi penalizari. Exista si un sistem de supraveghere video, prin care toate procesele, la fiecare post de lucru, sunt inregistrate si pastrate timp de 62 de zile, ceea ce permite analiza eficienta a activitatii. Mai mult, clientul poate urmari de acasa sau de la birou, prin internet, in timp real, lucrarile care se desfasoara la masina sa! Se lucreaza numai cu piese de origine, iar cele schimbate sunt restituite proprietarului. In fiecare saptamana, cinci-sase angajati, din toate domeniile, sunt specializati la Academia Automobilului din Bucuresti, institutie infiintata de Renault pentru intreaga Europa de Est.

Sute de noi locuri de munca

La complexul de pe I.C. Bratianu muncesc peste 100 de oameni. Se estimeaza un numar similar de angajati si la celelalte trei complexuri, fara sa tinem seama de forta de munca locala angrenata in constructia propriu-zisa a sediilor. Investitiile, estimate la peste doua milioane de euro, vor fi sustinute si din fonduri proprii. “Nu am luat dividende de 15 ani, am reinvestit tot profitul obtinut”, spune Olteanu. Sumele nu sunt deloc neglijabile: numai in ultimii doi ani este vorba de aproape 50 de miliarde de lei. Cine are interes sa blocheze aproape 400 de locuri de munca, in conditiile in care, in judetul Constanta, numarul somerilor creste de la luna la luna?

Cele mai citite

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...
Ultima oră
Pe aceeași temă