11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialComisie parlamentară pentru Poli

Comisie parlamentară pentru Poli

Dezastrul de la clubul de fotbal Politehnica Timişoara, declanşat de decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv de a trimite echipa bănăţeană în Liga a II-a a fotbalului românesc, a stârnit revolta deputatului UNPR Maria Barna, care acuză autorităţile locale că nici în al 12-lea ceas nu se trezesc şi-l lasă pe investitorul Marian Iancu să transforme acest eşec al fotbalului bănăţean într-o afacere personală profitabilă.

„Este revoltător faptul ca autorităţile să susţină echipa cu sume fabuoase, iar la final să nu se mai aleagă cu nimic. Marian Iancu s-a folosit după bunu-i plac de banii timişorenilor, iar acum vinde toţi jucătorii, urmând a încasa el banii de pe urma acestor tranzacţii. Cum este posbil ca autorităţile să nu aibă nici o reacţie, dimpotrivă, să îi ia mereu apărarea lui Iancu, când de fapt ele ar trebui să îl tragă la răspundere pe acest personaj care şi-a bătut joc de Timişoara fotbalistică? Mă sună multă lume şi îmi spune că trebuie făcut ceva şi nu pot să nu le dau dreptate oamenilor, dar mă şochează ignoranţa cu care autorităţile locale tratează acest moment de răscruce prin care trece Poli. Am avut contacte chiar cu investitori care ar dori să preia echipa, dar aceştia vor ca totul să se facă transparent, fiindu-le teamă să nu fie induşi în eroare. Sper să se facă lumină asupra dezastrului în care a ajuns clubul, iar vinovaţii să îşi asume responsabilitatea!”, a declarat Maria Barna, care a precizat că, imediat după ce vor fi reluate lucrările Parlamentului, va propune înfiinţarea unei comisii de anchetă parlamentară care să ancheteze modul în care milioane de euro din banii publici au fost dirijate către conturile unei firme private, care acuma nu-şi asumă nici o răspundere.

12 milioane de euro din bani publici

Atitudinea tranşantă a fostei lidere de sindicat din Timiş este cu atât mai demnă de luat în seamă, cu cât autorităţile locale par de-a dreptul paralizate în relaţia cu Marian Iancu, care continuă să sfideze interesele comunităţii. „Ce-i de făcut acum? În nici un caz, nu-i de dezertat! Noi, toţi cei ce ţinem cu adevărat la Politehnica Timişoara, trebuie să strângem rândurile şi să susţinem echipa cu tot ce putem pentru a o ajuta să revină cât mai repede pe prima scenă fotbalistică a ţării. În plus, să nu uităm: din Divizia B, se poate câştiga Cupa României – şi eu cred că trebuie să ne fixăm acest obiectiv!- şi, implicit, se poate obţine dreptul de participare în Europa League, în 2012! Haideţi să facem odată saltul de la lamentare la muncă!”, a precizat rectorul Universităţii Politehnica, senatorul Nicolae Robu, fără a spune nici un cuvânt despre milioanele de euro pierdute în relaţia cu investitorul strategic al fotbalului timişorean, Marian Iancu.

„Fac un apel la oamenii cu bani, la oamenii locului, la bănăţeni, în primul rând: investiţi în Poli! Nu în ultimul rând, fac propunerea de reorganizare a clubului, de transformare a sa în societate pe acţiuni deschisă – şi deschisă nu numai oamenilor cu bani mulţi, ci şi cetăţenilor -mai ales suporterilor – cu posibilităţi financiare mai reduse, dispuşi să devină mici acţionari. Şi, în fine, propunerea ca, în noua organizare, să se stabilească precis competenţele şi răspunderile tuturor celor implicaţi, la nivel individual şi colectiv, şi să se aducă la locul şi cu rolul cuvenit organele colective de conducere statuate de lege” a mai punctat Robu.

Fără performanţe

În ultimii ani, firmele lui Marian Iancu au încasat de la Primăria Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş peste 12 milioane de euro, fără să fi adus măcar o cupă sau un titlu de campioană în capitala Banatului. Motivul retrogradării echipei – fanion a Timişoarei este reprezentat de manoperele financiare ale conducerii clubului, considerate drept frauduloase de către decidenţii care au luat măsura pedepsirii echipei.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă