Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

CL Oradea da 1,5 milioane de euro pe tramvaie second-hand

Consiliul Local Oradea a votat achizitionarea unui numar de 23 de tramvaie tip Tatra, second-hand, la o valoare de 1,5 milioane de euro. La aceasta se mai adauga si transportul din Germania, de la regia locala din Berlin care va costa ...

Share

Georgiana Anghel 0 comentarii

02.08.2005 - 00:00
Consiliul Local Oradea a votat achizitionarea unui numar de 23 de tramvaie tip Tatra, second-hand, la o valoare de 1,5 milioane de euro. La aceasta se mai adauga si transportul din Germania, de la regia locala din Berlin care va costa administratia locala alti 70.000 de euro.
Cu toate ca valoarea tramvaielor este de cateva ori mai mare decat a celor cumparate anterior de Primarie si, desi pana acum nu a fost facuta nici o verficare tehnica a acestora, consilierii locali nu au tinut cont de aceste detalii si au votat pentru achizitionarea garniturilor, doar trei alesi votand "impotriva". Mai mult, cumpararea lor se va face fara licitatie, cu toate ca legea prevede ca pentru achizitiile de peste 40.000 sa fie organizata o licitatie. Nici acest detaliu nu i-a impiedicat pe consilierii locali sa accepte sa-si dea acordul, dar care va scoate de la bugetul local 1,5 milioane de euro.
Pentru achizitionarea tramvaielor, o delegatie de la Oradea compusa din viceprimarul Mihai Groza si reprezentanti ai Regiei Autonome de Transport Local, directorul general Cornel Lupau si directorul economic Ioan Purge. Acestia au vizitat mai multe regii locale atat din Germania, cat si din Olanda, insa au ramas la oferta facuta de regia din Berlin, cu care a negociat pretul unei garnituri la peste 60.000 de euro.
Reprezentantii Primariei sustin ca investitia va fi amortizata intr-un timp relativ scrurt, intrucat tramvaiele care vor fi aduse din Germania au un consum mai scazut de energie electrica. Cu toate ca a detinut informatii despre faptul ca alte regii din tara au cumparat astfel de mijloace de transport in comun la preturi de zeci de ori mai mici, sau chiar le-au primit gratuit, conducerea Primariei a refuzat sa se intereseze de alte oferte.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...