11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialCL Alba Iulia refuza sa vanda cabinetele medicale

CL Alba Iulia refuza sa vanda cabinetele medicale

Consiliul Local Alba Iulia refuza sa vanda spatiile cu destinatie medicala, pe care le detine in proprietate. Alesii locali au respins o adresa a Prefecturii prin care seful acestei institutii, Cosmin Covaciu, a cerut aprobarea listei cu cabinetele medicale ce urmeaza a fi vandute.
“Va solicitam reanalizarea si aprobarea listei spatiilor cu destinatie de cabinete medicale, precum si a spatiilor in care se desfasoara activitati conexe actului medical care urmeaza a fi vandute, in caz contrar urmand a ne adresa instantei de contencios-administrativ”, se precizeaza in adresa transmisa de prefect.
Membrii CL au preferat, insa, sa se judece cu Prefectura decat sa aprobe vanzarea cabinetelor medicale. “Nu exista siguranta ca in momentul in care ai vandut spatiul, acesta nu isi schimba destinatia”, a afirmat consilierul Mihai Baco.
Primarul municipiului, Mircea Hava, a spus, la randul sau, ca vanzarea cabinetelor medicale nu poate fi o decizie buna, in conditiile in care s-a reusit cu mare greutate aducerea unor medici in unele cartiere din oras. Edilul a completat ca unii doctori au acceptat sa preia in concesiune spatiile respective abia dupa ce au fost modernizate cu bani de la bugetul local.
“La intalnirea de la Brasov (unde primarii si presedintii de consilii judetene au discutat propunerile de modificare a legilor privind administratia locala – n.r.) toti au considerat ca este o nebunie. Prefectura isi face treaba. Poate pana ne judecam, se va schimba legea”, a mai spus primarul. Pana acum, un singur medic de familie din Alba Iulia a solicitat cumpararea cabinetului in care isi desfasoara activitatea.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă