12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialCJ Hunedoara a semnat contractul pentru aeroportul de la Saulesti

CJ Hunedoara a semnat contractul pentru aeroportul de la Saulesti

Conducerea Consiliului Judetean Hunedoara a semnat doua contracte pentru realizarea de investitii in valoare totala de aproximativ 1.300 de miliarde lei vechi, cu SC “Assept Management Sistem” SA Bucuresti, care face parte din Grupul “Fibelfin” din Luxembourg. Este vorba despre incheierea a doua parteneriate publice private pentru realizarea unui aeroport pentru avioane charter la Saulesti si modernizarea soselei Santuhalm – Hunedoara.
Conducerea CJ sustine ca grupul de firme luxermburghez a fost selectat in urma unei licitatii publice, la care s-au inscris alte doua societati din Romania. Castigatoarea licitatiei este chiar holdingul care a realizat pista de la Hungaroring – circuitul de formula 1 din Ungaria.
Consiliul Judetean va participa cu 20 la suta din valoarea celor doua investitii, 30 la suta din suma fiind virata la inceputul lucrarii, iar cea mai mare parte la final. Termenul de executie al constructiilor este de 20 de luni de la data obtinerii autorizatiilor. Conform contractului, firma este obligata sa deschida un cont in care sa vireze 30 la suta din cota ce ii revine firmei private din investitie, iar in cazul in care lucrarile nu sunt demarate in termen de sase luni de la obtinerea autorizatiilor banii vor intra in conturile CJ. In cazul in care firma respecta angajamentele, la finalul lucrarii poate retrage suma.
Totodata, se va retine cinci la suta din suma garantie, timp de cinci ani, cat este garantata lucrarea. Receptia constructiilor se va face dupa expirarea termului de garantie, iar acesta suma va fi restituita daca lucrarea va fi bine executata. Societatea privata va avea in explotare timp de 25 de ani investitiile.
Pentru construirea unei moderne piste de aterizare pentru avioane charter la aeroportul de la Saulesti, a aerogarii, dar si pentru dotarea cu aparatura necesara vor fi investite peste 830 de miliarde lei. Pista va fi construita in zona Aerodromului de la Saulesti.
De asemenea, proiectul de reabilitare a drumului judetean 786 Santuhalm – Hunedoara, care face legatura intre DN 7 si municipiul de pe Cerna, prevede 13 kilometri de sosea cu patru benzi si costa aproximativ 440 de miliarde lei.

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...
Ultima oră
Pe aceeași temă