22.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialCJ Cluj pregateste 94 de miliarde lei pentru cumpararea bazei sportive a...

CJ Cluj pregateste 94 de miliarde lei pentru cumpararea bazei sportive a CUG

Consilierii judeteni din Cluj au dat “verde” debutului unei mega-afaceri imobiliare in care sunt implicati o multime de bani publici, dar ale carei ite duc spre domeniul privat.
CJ pregateste bani pentru achizitionarea bazei sportive a Combinatului de Utilaj Greu (CUG), scoasa la vanzare de lichidatorul fostei societati. Acolo ar putea fi construit noul stadion al orasului, in timp ce actuala arena “Ioan Moina” ar putea fi daramata si transformata intr-un centru civic.
Consiliul Judetean va achizitiona baza sportiva a SC “CUG”SA cu o suma care ar putea ajunge la 9.400.000 de lei noi (94 de miliarde lei vechi), potrivit unei hotarari adoptate in plen saptamana trecuta de alesii clujeni. Pretul va fi negociat de o comisie alcatuita din reprezentanti ai institutiei direct cu lichidatorul SC “Euroconstruct” SRL Cluj-Napoca.
In vanzarea bunurilor apartinand combinatului va fi folosita procedura de negociere directa. Din lista de active scoase la vanzare, conducerea CJ s-a aratat interesata de Baza Sportiva, unde ar urma sa fie construit un complex sportiv de interes judetean, care ar urma sa fie administrat de SC “Univers T” SA, firma al carei actionar unic este institutia.
Activul scos la vanzare este amplasat in Cluj-Napoca si este compus din teren, in suprafata totala de 24.983 mp, cu arene de fotbal, handbal si tenis, impreuna cu cladirea administrativa (parter si etaj) si constructii speciale. Pretul de vanzare estimat este de 9.400.000 RON si urmeaza a fi negociat cu lichidatorul.
Pentru finantare, conducerea CJ a luat in calcul mai multe variante printre care si contractatrea unui imprumut de catre “Univers T” sau chiar cuprinderea sumei in bugetul pentru anul viitor. Baza sportiva a “CUG” este interesanta pentru autoritati, care au de gand sa darame actualul stadion “Ioan Moina” si sa ridice unul nou, mai ales dupa ce s-a vehiculat ideea ca refacerea celui existent ar costa aproape tot atat cat constructia unuia nou. Costurile au fost estimate avand la baza un plan al societatii italiene “De.Be.Co.”, care a ajuns atat pe masa primarului Emil Boc, cat si pe cea a presedintelui CJ, Marius Nicoara.
De remarcat este faptul ca baza sportiva a CUG se afla in apropierea complexului “Univers T”, pentru care liderii Consiliului Judetean au “planuri mari”, adica vor sa il aduca drept aport in natura la capitalul social al Clubului de Fotbal “CFR Ecomax”, controlat de omul de afaceri Arpad Paszkany. In conditiile in care autoritatile judetene si cele municipale doresc unificarea celor doua cluburi de fotbal (“CFR Ecomax” si CFM “Universitatea” Cluj) intr-unul singur, noua locatie a stadionului ar fi perfecta pentru ca s-ar afla chiar langa sediul viitorului club.
Deocamdata, planul prin care “Ecomax” urma sa fie “improprietarit” cu patrimoniul “Univers T” (ce urma sa primeasca la schimb actiuni) a fost decalat pana la o viitoare sedinta a CJ. In zona actualului stadion ar urma sa se infiripe un centru civic, cu locuinte, magazine si posibil un cinematograf.

Cele mai citite

Trafic de droguri la Craiova. Două persoane au fost reținute

La data de 15 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au luat o...

Șapte ambarcațiuni cu peste 400 de migranți au ajuns în Insulele Canare

Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite afirmă că, dintre cei 266.940 de migranți care au încercat să ajungă în Europa anul trecut, 97%...

Tapetul din living: Sfaturi utile pentru alegere și îngrijire

Livingul este spațiul în care petrecem o bună parte din timpul liber de acasă, fie că o facem pentru a ne relaxa sau pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă