CJ Alba emite obligatiuni pentru un credit de 50 milioane lei

» Criza financiara pune administratia judeteana in dificultate.» Consiliul Judetean Alba se confrunta cu o reducere dramatica a incasarilor.» Administratia judeteana este nevoie sa refinanteze creditele pe care le ...

Share

Dorin Timonea 0 comentarii

11.02.2009 - 00:00

» Criza financiara pune administratia judeteana in dificultate.
» Consiliul Judetean Alba se confrunta cu o reducere dramatica a incasarilor.
» Administratia judeteana este nevoie sa refinanteze creditele pe care le are.

Procentul tot mai scazut al sumelor din impozitul pe venit incasate la bugetul judetului Alba pe fondul crizei financiare, precum si cresterea cu cateva procente a dobanzii creditelor bancare, a pus autoritatile judetene in dificultate si le-a determinat sa recurga la un nou imprumut. Astfel, Consiliul Judetean Alba va derula, in perioada 16-20 februarie, o oferta publica de vanzare de obligatiuni in valoare de 50 milioane de lei (500 miliarde lei vechi), pentru rambursarea unui credit contractat de la Dexia Kommunalkredit Bank AG. In cadrul operatiunii, intermediata de BT Securities, vor fi emise 500.000 de obligatiuni la pretul de 100 de lei. Maturitatea obligatiunilor este de 17 ani si 6 luni. Obligatiunile ramase nesubscrise vor fi subscrise de Dexia Kommunalkredit Bank AG, care s-a angajat ferm sa achizitioneze aceste titluri in ultima zi a ofertei publice.

 

"Fara un credit consistent nu am fi putut face ceea ce si-au dorit cetatenii acestui judet, adica drumuri bune. Statul nu ne putea aloca acesti bani, iar din veniturile proprii nu am fi putut executa toate aceste lucrari. Creditul pentru drumuri era singura solutie viabila pentru a creste calitatea vietii cetatenilor din judetul Alba. Am reusit sa obtinem o structura foarte buna a acestui imprumut. Daca am fi luat un credit simplu am fi dispus dintr-o data de toata suma si nu puteam consuma dintr-o data acesti bani. Astfel, am dispus de bani pe masura executarii lucrarilor si am putut asigura totodata si finantarea celorlalte proiecte de dezvoltare din judet", a explicat Ion Dumitrel, presedintele Consiliului Judetean Alba. Din creditul contractat, Consiliul Judetean Alba a consumat 24.779.000 lei, bani din care a finantat lo serie de investitii precum consolidari de drumuri judetene si reabilitarea infrastructurii pe sase drumuri judetene.

Citește totul despre:

Comentarii