Ciolanul incaiera liderii PD-L Alba

- Impartirea functiilor din administratie a devenit motiv de zanzanie intre politicieni.- Consilierul local Mihai Baco ameninta cu demisia, in urma scandalului de partid.Impartirea posturilor de conducere in ...

Share

Dorin Timonea 0 comentarii

14.01.2009 - 00:00

- Impartirea functiilor din administratie a devenit motiv de zanzanie intre politicieni.

- Consilierul local Mihai Baco ameninta cu demisia, in urma scandalului de partid.

Impartirea posturilor de conducere in institutiile din Alba pentru membrii PD-L nu pare a fi o misiune usoara. La prima intalnire a biroului permanent judetean al partidului, desfasurata la sfarsitul saptamanii trecute si in care liderii partidului au discutat despre cum va fi abordata negocierea cu Alianta PSDsPC, au aparut si primele neintelegeri. Suparat ca nu a fost sustinut pentru a deveni prefect de Alba, avocatul si consilierul local Mihai Baco a amenintat cu demisia din partid. Demersul acestuia a fost sustinut si de alti doi membri importanti ai organizatiei, consilierii locali Marius Rotar si Radu Todoran. Ultimul a fost si el pe o lista scurta a candidatilor PD-L pentru functia de prefect.


Scandalul a fost provocat de Mihai Baco, care i-a reprosat primarului si presedintelui organizatiei Mircea Hava ca nu l-a sustinut pentru postul de prefect sau pentru o alta functie in Guvern. Dupa o discutie in contradictoriu, Hava a parasit sedinta, fara a oferi nicio solutie nemultumitilor. Atat Hava cat si ceilalti lideri judeteni ai PD-L il sustin pentru postul de prefect pe fostul deputat stefan Bardan, in prezent director adjunct al SC Apa CTTA SA Alba Iulia. Pentru Bardan, nominalizarea ca prefect este vazuta ca o recompensa, dar si ca o consolare pentru faptul ca, desi a castigat alegerile in colegiul in care a candidat, a pierdut mandatul la redistribuire, in favoarea liberalului Teodor Atanasiu. Pana nu demult "mana dreapta" a primarului Mircea Hava, Mihai Baco era dat ca sigur pentru postul de prefect sau pentru o functie de secretar de stat.

 

Avocatul Baco a si oferit o solutie pentru a rezolva situatia conflictuala: stefan Bardan sa preia functia de director general de la Apa CTTA, pentru ca actualul ocupant al postului urmeaza sa se pensioneze in curand, iar el sa devina prefect de Alba. Insa ca ultimele evolutii din partid de la nivel judetean si national l-au scos pe acesta total din carti. Hava nu doreste o persoana incomoda la conducerea Prefecturii Alba, ci una care sa raspunda total la solicitarile pe care le va avea in urmatorii patru ani. stefan Bardan, un personaj fara o personalitate pronuntata, fidel partidului si liderilor PD-L, corespunde pe deplin pretentiilor presedintelui Mircea Hava.

Citește totul despre:

Comentarii