6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialChiliman: Iau în considerare foarte serios demisia din PNL

Chiliman: Iau în considerare foarte serios demisia din PNL

Primarul sectorului 1 Andrei Chiliman a declarat, luni după-amiază, în cadrul unei conferinţe de presă că “politicianismul este complet paralel cu nevoile oamenilor” şi că şi-ar fi dorit şi ca preşedintele PNL să fi înţeles acest lucru.

“Politicianismul este complet paralel cu nevoile oamenilor. Oamenii s-au săturat de vorbe frumoase şi multe, de inconsecvenţa manifestată prin traseismul politic. Aceasta este o realitate peste care niciunul dintre noi nu poate trece.”

Citeşte şi
ŞOC în PNL: Primarul Andrei Chiliman a demisionat din partid. Vezi reacţiile politicienilor

“PNL este pe primul loc în intenţia de vot al bucureştenilor. Mi-aş fi dorit ca şi preşedintele PNL Crin Antonescu să fi înţeles acest lucru”.

El a spus că decizia lui Crin Antonescu de a-l scoate de la şefia PNL Bucureşti este una “comică” deoarece “nu are niciun temei statutar”, însă poate fi “fatală pentru PNL”.

“Decizia de astăzi este comică pentru mulţi dintre cei care se uită la noi dar poate fi fatală pentru PNL. Este comică pentru că nu are niciun temei statutar. Aţi observat şi dumneavoastră că domnul Crin Antonescu nu a furnizat niciun argument pentru demiterea mea.”

Citeşte şi
Antonescu: Chiliman, înlocuit cu Nicolăescu la PNL Bucureşti, Mariana Câmpeanu – vicepreşedinte

Chiliman a comentat şi declaraţiile liderului PNL Crin Antonescu spunând că “îi reamintesc faptul că mă pot ocupa şi de campania mea, şi de campania pe Bucureşti şi de campania dumnealui.”

Primarul a mai spus că această decizie “face un serviciu imens actualei puteri. Îi reamintesc domnului Antonescu că suntem în război, pe stradă, cu puterea. În stradă e mai greu decât la talkshowuri”.

Andrei Chiliman a declarat că se gândeşte foarte serios să demisioneze din PNL, însă va trebui să se gândească bine şi să se consulte cu mai mulţi colegi. Primarul a asigurat că nu va recurge la traseism politic.

“Iau în considerare foarte serios demisia din PNL. Mă doare să văd astăzi un preşedinte care pune mai mult preţ pe vorbe goale şi pe intrigi decât pe fapte şi convingeri. Vă asigur că nu îmi voi murdări numele prin traseism politic. Sunt suficienţi şobolani şi suficiente corăbii.”

Andrei Chiliman i-a transmis preşedintele partidului, Crin Antonescu, că “în politică, în viaţă în general, câştigă cei care joacă şah, nu pocker”.

“Pentru domnul preşedinte Antonescu am două mesaje. În politică, în viaţă în general, câştigă cei care joacă şah, nu pocker. Indiferent dacă voi decide să rămân în PNL sau nu, voi acţiona în conformitate cu principiile mele, care exclus manevrele politicieniste şi cuţitul înfipt pe la spate”, a spus Chiliman.

El a adăugat că va face tot ce depinde de el pentru a se asigura că “liberalii nu vor înlocui doar numele lui Traian Băsescu în fruntea României, ci şi modul acestuia de a face politică, pe care îl văd astăzi aplicat de omul pe care l-am susţinut tocmai pentru că s-a angajat să facă un alt fel de politică”.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a confirmat, luni, că Andrei Chiliman a fost înlocuit cu Eugen Nicolăescu la şefia PNL Bucureşti

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă