11.7 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialChestorul Vasile Cotoara confirma versiunea inscenarii in cazul"Adrian Pop"

Chestorul Vasile Cotoara confirma versiunea inscenarii in cazul”Adrian Pop”

Fostul comandant al Inspectoratului de Politie al Judetului Mures, chestorul Vasile Cotoara, audiat ca martor in dosarul in care fostul sau adjunct, comisarul-sef Adrian Pop, este acuzat de savarsirea unor acte de coruptie, a sustinut afirmatiile acestuia privind o posibila inscenare. Mai mult, Cotoara a spus ca afirmatia inculpatului, privitoare la cei care s-ar afla in spatele inscenarii, s-a confirmat pe parcursul anchetei penale derulate de PNA.
Astfel, chestorul a spus ca au existat zvonuri in legatura cu relatiile tensionate dintre Adrian Pop si un alt adjunct al sefului IPJ, comisarul-sef Valer Ujica. Mai mult, el a adaugat ca, dupa inceperea urmaririi penale, Pop i-ar fi spus ca detine informatii cum ca intregul proces ar fi fost pus la cale de Ujica si de seful Serviciului Cercetari Penale din cadrul institutiei, Leon Orza.
“De fapt, aceste zvonuri au fost confirmate si de faptul ca acea perchezitie in fisetul inculpatului s-a facut in perioada in care eu eram internat in spital, iar primul adjunct lasat la comanda inspectoratului era invoit, la comanda institutiei aflandu-se atunci Valer Ujica, iar martorul asistent la efectuarea perchezitiei Orza Leon, care a fost desemnat de primul”, a afirmat Cotoara in fata completului de judecata de la Curtea de Apel Targu-Mures cu prilejul audierii sale ca martor.
Chestorul, care a pledat pentru nevinovatia lui Adrian Pop, a mai spus ca verificarile efectuate de o echipa din IGPR in urma unor sesizari facute de patronul unei firme din Chetani au evidentiat faptul ca acuzatiile aduse comisarului-sef nu se fondeaza. Mai mult, Cotoara a mentionat ca fostul sau adjunct i-ar fi relatat, cu prilejul fiecarei audieri pe care a avut-o la PNA pe parcursul urmaririi penale, ca procurorii au incercat sa obtina de la el denunturi impotriva sefului IPJ si a prim-adjunctului Dan Eugen si ca adjunctul sefului IGPR, chestorul Ioan Stefan, i-ar fi sugerat lui Pop sa-si dea demisia din functie pentru a nu pata imaginea Politiei.
Nu in ultimul rand, fostul sef al IPJ a declarat ca ceilalti angajati ai institutiei pe care a condus-o cercetati initial alaturi de comisarul-sef Adrian Pop i-au spus ca PNA le-a promis ca in cazul lor vor fi aplicate anumite prevederi legale care sa duca la indulcirea anumitor pedepse daca vor colabora.
Adrian Pop a fost trimis in judecata de procurorii Pachetului National Anticoruptie sub acuzatia savarsirii infractiunilor de trafic de influenta si instigare la marturie mincinoasa in baza unui denunt al unuia din asociatii unei firme care se ocupa cu comercializarea de aparatura electronica second-hand. Pana acum, declaratiile martorilor au fost favorabile inculpatului, care a respins pe tot parcursul procesului acuzatiile care i se aduc.

Cele mai citite

Când se dau pensiile de Paște

Întrucât bugetarii beneficiază de minivacanță între 1 și 7 Mai, distribuirea pensiilor va fi ajustată pentru a asigura că acestea ajung la beneficiari la...

Răsturnare de situație în opțiunile pentru Primăria Capitalei. Nicușor Dan a ajuns primul în intențiile de vot, înaintea lui Piedone

Nicușor Dan a ajuns primul în intențiile de vot pentru funcția de primar general al Capitalei iar principalul său contracandidat, Cristian Popescu Piedone, a...

CSM București a învins Dunărea Brăila și câștigă Cupa României

CSM București a câștigat Cupa României la handbal feminin, învingând HC Dunărea Brăila cu scorul de 32-27 (17-13), în finala desfășurată duminică în Sala...
Ultima oră
Pe aceeași temă