Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cetate din Epoca Fierului, descoperita in comuna clujeana Gilau

O serie de importante vestigii arheologice au fost aduse la lumina in urma sapaturilor pentru reteaua de canalizare din centrul comunei Gilau (judetul Cluj). Este vorba de ruinele unei cetati dacice din Epoca Fierului, perioada Hallstatt, si de o ...

Share

Rl online 0 comentarii

01.06.2005 - 00:00
O serie de importante vestigii arheologice au fost aduse la lumina in urma sapaturilor pentru reteaua de canalizare din centrul comunei Gilau (judetul Cluj). Este vorba de ruinele unei cetati dacice din Epoca Fierului, perioada Hallstatt, si de o necropola care dateaza din Evul Mediu timpuriu.
Arheologii au descoperit doua cranii ale unor adolescenti si o portiune dintr-un zid care a apartinut unei bazilici crestine. Craniile proveneau dintr-un cimitir aflat in apropierea bisericii. Aceasta fusese ridicata pe ruinele unei cetati dacice care dateaza de la sfarsitul celui de-al doilea mileniu de dinaintea erei crestine, lucru atestat de bucatile de ceramica gasite in urma sapaturilor. Tot in Gilau exista un castru roman si o necropola din secolele X-XI.

Citește totul despre:

Comentarii