Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Centrul Clujului, transformat intr-o retea de santuri

Circulatia din centrul municipiului Cluj-Napoca este blocata aproape total in aceste zile. Pe strada Republicii, care asigura legatura intre centrul civic si cartierul Zorilor, au inceput lucrarile de reasfaltare, iar traficul a fost in intregime ...

Share

Claudiu Padurean 0 comentarii

05.08.2005 - 00:00
Circulatia din centrul municipiului Cluj-Napoca este blocata aproape total in aceste zile. Pe strada Republicii, care asigura legatura intre centrul civic si cartierul Zorilor, au inceput lucrarile de reasfaltare, iar traficul a fost in intregime oprit de firma executanta, "Garboli" SRL, care face parte din holdingul "Tirena Scavi". Compania italiana, ai carei conducere se numara printre cunostintele premierului italian Silvio Berlusconi, a castigat un contract pentru reabilitarea a 288 de strazi in patru ani, in valoare totala de peste 60 de milioane de euro. In restul orasului, circulatia este bulversata de francezii de la firma "Sade". Acestia au castigat o alta licitatie, pentru reabilitarea sistemului de canalizare prin programul ISPA al Uniunii Europene. Valoarea contractului este de 80 de milioane de euro.
Clujenii sunt exasperati de modul in care firma franceza isi face treaba. Centrul orasului este "brazdat" de santuri, iar apoi sunt astupate cu noroi si pietris. Viceprimarul municipiului, Adrian Popa, a declarat ca majoritatea lucrarilor facute de "Sade" nu respecta conditiile din autorizatia data de Primarie. "Municipalitatea a impus termene clare de executie a lucrarilor de refacere, pentru ca cetatenii Clujului sa nu mai fie victime ale neglijentei sau neprofesionalismului unor firme platite sa lucreze corect", a afirmat Popa.
In unele cazuri, lucrarile efectuate de francezi sunt intr-o intarziere de cateva luni fata de termenele stabilite in contract. Viceprimarul sustine ca a gasit 32 de lucrari care nu respecta conditiile legale iar compania franceza va fi amendata.

Citește totul despre:

Comentarii