6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialCentru sportiv de peste 16 milioane de lei, deschis săptămâna trecută, fără...

Centru sportiv de peste 16 milioane de lei, deschis săptămâna trecută, fără autorizație de securitate la incendiu

Un centru turistic pentru agrement și sport, inaugurat săptămâna trecută, funcționează fără autorizație de securitate la incendiu. Consiliul Judeţean Dolj a aprobat, joi, prelungirea termenului pentru obţinerea tuturor avizelor legale de funcţionare până la 1 noiembrie, informează Agerpres.

„Centrul turistic pentru agrement şi sport a fost inaugurat în data de 29.06.2016, iar aici se antrenează juniorii din cadrul Clubului Sportiv Judeţean Ştiinţa “U” Craiova. Centrul funcţionează în prezent fără autorizaţie emisă de ISU Oltenia?”, a întrebat, în şedinţă, consilierul PNL Isidor Răducea. 

Directorul Direcţiei de Afaceri Europene din cadrul CJ Dolj, Ileana Măjină, a afirmat că proiectul, în valoare de peste 16,11 milioane lei, finanţat prin POR, nu a putut fi finalizat, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Comisia Europeană aprobând prelungirea termenului până la 31 decembrie 2018 pentru a nu se pierde finanţarea nerambursabilă. 

„Concluzia este că acest centru a fost inaugurat fără autorizaţie de securitate la incendiu şi alte autorizaţii necesare funcţionării în condiţiile legii”, a replicat Răducea. 

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a inaugurat în urmă cu o săptămână, alături de vicepreşedinţii Alina Elena Tănăsescu şi Cosmin Vasile, Centrul turistic pentru agrement şi sport, investiţie realizată de CJ în vecinătatea Aeroportului Internaţional Craiova, în cadrul unui proiect finanţat prin intermediul Programului Operaţional Regional (POR) 2007-2013. 

„Centrul turistic pentru agrement şi sport este rezultatul unei investiţii a cărei valoare totală se apropie de 4 milioane de euro, sumă care a fost asigurată, în proporţii relativ egale, din fonduri nerambursabile şi din bugetul CJ. Am reuşit, prin această iniţiativă, să punem cu adevărat în valoare un teren al administraţiei judeţene şi să înfiinţăm o bază sportivă modernă, care cuprinde două terenuri pentru fotbal – unul cu gazon natural, celălalt cu suprafaţă sintetică, două terenuri pentru tenis, o pistă de alergare cu groapă de nisip, un perete pentru căţărare, dar şi clădiri în care au fost amenajate vestiare, săli pentru fitness, masaj, biliard, tenis de masă şi conferinţe. În plus, trebuie spus că terenurile sunt prevăzute cu instalaţii profesioniste de iluminat nocturn, iar pentru cel sintetic a fost obţinută deja omologarea UEFA, un demers similar urmând să fie întreprins şi pentru terenul acoperit cu iarbă”, a spus Prioteasa, la inaugurare. 

Noul centru este administrat de Clubul Sportiv Judeţean Ştiinţa „U’ Craiova, însă, conducerea CJ Dolj, a afirmat că este pus la dispoziţia publicului larg, fiind deschis, începând tuturor craiovenilor şi celor care vizitează oraşul, chiar din ziua inaugurării.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă