Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Castigurile la jocurile de noroc, impozitate cu 25%

Directia Generala a Finantelor Publice Constanta se intalneste periodic cu agentii economici din judet pentru a le prezenta cele mai recente noutati din legislatia fiscala si pentru a raspunde intrebarilor formulate de contribuabili. La ...

Share

Cristian Hagi 0 comentarii

04.06.2005 - 00:00
Directia Generala a Finantelor Publice Constanta se intalneste periodic cu agentii economici din judet pentru a le prezenta cele mai recente noutati din legislatia fiscala si pentru a raspunde intrebarilor formulate de contribuabili.
La ultimul eveniment de acest gen au fost discutate noile reglementari privind masurile necesare in vederea gradului de colectare a creantelor bugetare, impunerea veniturilor realizate de persoanele fizice, dar si cele privind obligatia agentilor economici de a folosi aparate de marcat electronice fiscale. Implicatiile financiare, fiscale si contabile ale denomoinarii tin, de asemenea, capul de afis al intalnirilor organizate de DGFP.

Masuri sociale

Fuat Cadir, seful Serviciului Metodologie, Asistenta pentru Contribuabili din cadrul DGFP, spune ca, potrivit noilor reglementari legale, incepand cu 1 aprilie 2005 sunt neimpozabile veniturile din indemnizatiile de risc maternal, indemnizatiile pentru maternitate si cele pentru cresterea copilului si ingrijirea copilului bolnav, acestea fiind suportate din bugetul asigurarilor sociale de stat. Indemnizatia de risc maternal se acorda salariatelor gravide, care au nascut recent sau alapteaza si desfasoara activitate care prezinta riscuri pentru sanatatea sau securitatea acestora. In cazul in care angajatorul nu poate asigura conditiile de munca obligatorii prin lege, salariatele au dreptul la concediul de risc maternal, in intregime sau fracturat, pe o perioada ce nu poate depasi 120 de zile.
Incepand cu aceasta luna, s-a modificat si impunerea veniturilor realizate de persoanele fizice din premii si jocuri de noroc, ca de altfel si suma reprezentand venit neimpozabil. Veniturile din jocurile de noroc se impoziteaza la sursa, cu 20% pentru veniturile nete de maximum 100 de milioane si cu o cota de 25% aplicabila venitului care depaseste cuantumul de 100 milioane de lei. Obligatia calcularii, retinerii si virarii impozitului revine platitorului de astfel de venituri. Impozitul astfel platit este considerat final.

Citește totul despre:

Comentarii