10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialCartier rezidenţial plutitor în portul Constanţa

Cartier rezidenţial plutitor în portul Constanţa

Premieră în terminalul de pasageri din portul Constanţa. Pentru prima dată în cei zece ani de când navigă pe mările şi oceanele lumii, pachebotul „The World” a făcut escală la Constanţa. Vasul este unic în lume pentru că la bord nu sunt turişti, ci proprietari de apartamente. „The World” poate fi comparat cu un adevărat cartier rezidenţial plutitor, cu diferenţa că proprietarii apartamentelor de lux văd întreaga lume de la balconul locuinţei. „Preţul unui apartament variază între 900.000 de dolari şi cinci milioane de dolari, în funcţie de dimensiuni şi dotări”, a precizat Maureen Johnston, locuitor al navei. Aceasta a explicat că pregătirea unui voiaj în jurul lumii durează doi ani.

Interesant este faptul că, în timp ce unii proprietari de apartamente vin doar pe durata voiajului la bordul vasului, alţii locuiesc în permanenţă pe navă. „O dată la trei ani nava face înconjurul globului. Ei aici locuiesc. Este o idee interesantă. În fiecare dimineaţă se trezesc cu un alt peisaj în faţa ferestrei”, a declarat  Claudiu Huidu, reprezentant unei companii internaţionale ai cărei patroni sunt cazaţi pe navă. Pachebotul va sta duă zile în port, după care îşi va continua călătoria în jurul lumii.

„The World” a acostat, de la lansarea sa şi până în prezent, în peste 900 de porturi.  Vasul a fost lansat la apă în 2002. Pachebotul a fost construit în Suedia şi Norvegia. Construcţia sa a durat un an, iar nava este similară unei nave obişnuite de croazieră, plus o serie de facilităţi care să facă viaţa şi mai plăcută la bord: simulator de golf, magazine alimentare, piste de alergare şi altele. Vasul are şase restaurante, precum şi bucătării în majoritatea apartamentelor. Mai există librării, săli de dans şi bineînţeles internet la discreţie. Pe navă pot fi cazaţi până la 200 de oameni, iar echipajul este format din 250 de marinari şi personal auxiliar. Dat fiind importanţa pasagerilor, nava este extrem de bine întreţinută şi păzită.

„Preţul unui apartament variază între 900.000 de dolari şi cinci milioane de dolari, în funcţie de dimensiuni şi dotări”. Maureen Johnston, locuitor al navei.

La masă cu Donald Trump

Printre proprietarii reşedinţelor rezidenţiale de la bordul pachebotului se numără magnatul imobiliar Donald Trup, care nu a putut să rateze ocazia achiziţiei unui penthouse plutitor. De asemenea, mai multe vedete din lumea muzicii, printre care Madonna, şi-au cumpărat apartamente plutitoare. Conceptul de cartier rezidenţial plutitor îi aparţine unui mangat norvegian din domeniul transportului naval. Mai mulţi milionari din toată lumea au aderat imediat la ideea, astfel că vasul a fost proiectat şi construit într-un timp scurt. Vasul este administrat de o firmă din Florida, iar din consiliul de conducere al companiei fac parte inclusiv proprietarii de apartamente, care stabilesc traseele şi restul activităţilor din perioada când nava este pe apă.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă