19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialCampanie electorala intr-un sat

Campanie electorala intr-un sat

Cristiana Sabau
Mai multi locuitori ai recent infiintatei comune Ciceu Mihaiesti din judetul Bistrita-Nasaud, unde vor avea loc alegeri locale partiale duminica viitoare, sustin ca unul dintre candidatii la fotoliul de primar i-a ajutat cu utilaje agricole pentru care fie i-a scutit de plata, fie i-a amanat pana dupa scrutin. Taranii au declarat ca Valentin Muresan (PSD) are in administrare fosta SMA din comuna si i-a ajutat cu tractoare si cu alte utilaje sa-si poata ara si semana terenurile.
“Cand mergem la SMT, el ne ajuta si ne asteapta de bani ca nu luam pensiile. Normal ca-l votam, pe cine sa votam pe altcineva?”, a afirmat Maria Szabo, moasa in comuna. “A ajutat oamenii cu aratul, cu semanatul, cateodata si fara bani si pe multi chiar i-a iertat. Normal ca o sa-l votam. Restul ne-au chemat la bufet, dar daca noi nu bem, de ce sa mergem?”, a spus o alta localnica, Maria Ciceu. Potrivit lui Romulus Rostas, alt cetatean din comuna, toti candidatii la fotoliul de primar al comunei au oferit oamenilor mancare si bautura la bufet ca sa fie votati.
Valentin Muresan nu a putut fi contactat pentru a comenta afirmatiile satenilor. Liderii PSD care se ocupa de campania electorala la Ciceu Mihaiesti au declarat, insa, ca social-democratul face acest lucru de mai mult timp si ca gestul sau nu ar avea legatura cu apropiatele alegeri si nu poate fi considerata mita electorala.
Nici unul dintre partidele politice care au candidati in cursa pentru Primarie nu au depus sesizari la Biroul Electoral Judetean in legatura cu acest subiect. Surse din cadrul Aliantei “D.A” au declarat, insa, ca Muresan este pe locul intai intr-un sondaj comandat la Ciceu Mihaiesti de PNL si PD privind castigatorul scrutinului si ca toata lumea s-a resemnat intrucat acesta ar fi greu de invins.
Potrivit sondajului intern, social-democratul este preferat de peste 53% dintre alegatori, in timp ce urmatorul clasat intruneste doar 23% din preferintele electoratului. Conform aceluiasi sondaj, localnicii cred ca treaba viitorului primar, prima pe agenda, ar fi sa pietruiasca de urgenta drumurile, sa rezolve problema unui pod peste calea ferata si sa se ocupe de ordinea si paza comunei.

Cele mai citite

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă