Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Calatori nemultumiti si nervi intinsi la maximum

Peste 2.000 de ceferisti constanteni au intrat, incepand de ieri, in greva generala. Desi majoritatea sindicatelor din caile ferate au amanat actiunile de protest pana pe 17 iunie, mecanicii de locomotiva, impreuna cu angajatii din depouri, au ...

Share

Cristian Hagi 0 comentarii

09.06.2005 - 00:00
Peste 2.000 de ceferisti constanteni au intrat, incepand de ieri, in greva generala. Desi majoritatea sindicatelor din caile ferate au amanat actiunile de protest pana pe 17 iunie, mecanicii de locomotiva, impreuna cu angajatii din depouri, au oprit lucrul. Astfel, la 7 dimineata, calatorii priveau nemultumiti trenurile care nu se mai clinteau. Pentru ca totusi legea interzice intreruperea totala a lucrului, ceferistii au fost nevoiti sa asigure o treime din traficul de marfa si de calatori. Din Regionala Constanta au plecat, in decursul zilei de ieri, doua trenuri intercity, doua accelerate, patru trenuri rapid si 22 de personale. Din 129 de trenuri de marfa, numai 43 au circulat ieri. Principala nemultumire a sindicalistilor este nemajorarea salariilor cu 10,7% si necordarea a 20 de bonuri de masa pe luna.
Constantenii care se aflau pe peron erau nemultumiti de decizia ceferistilor, desi au inteles ca au salarii mici si ca lupta pentru majorarea acestora. "Din moment ce am platit biletul, mi se pare normal sa beneficiez de serviciile platite", spune Ioana T, care vroia sa ajunga acasa, la parinti. "Noi ne mai descurcam intr-un fel sau altul, putem sa luam microbuzele, dar ce se intampla cu transportatorii de marfa, care au, poate, pagube de sute de milioane de lei?". Intr-un comunicat de ultima ora, CFR calatori anunta ca cei care si-au cumparat bilete, dar nu le-au folosit vor primi inapoi contravaloarea lor. Palida consolare.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...