10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialCabanele Romsilva, vacanţă la preţ de criză

Cabanele Romsilva, vacanţă la preţ de criză

Cabanele de vânătoare şi de agrement ale Regiei Naţionale a Pădurilor din Bistriţa-Năsăud sunt o variantă foarte bună pentru cei cu bani puţini care simt nevoia să se relaxeze la munte. Dacă majoritatea au rămas la stadiul din anii 1980, cel puţin una, Starsilva Fiad, a fost renovată de curând şi oferă condiţii moderne la preţuri pentru orice buzunar.

Situată la graniţa între Bistriţa-Năsăud şi Maramureş, exact lângă Păstrăvăria Fiad, la un pas de DN 17 C, Cabana Starsilva Fiad poate găzdui 22 de turişti în camere moderne.

Preţuri mici

Inginerul Adriana Bartha de la Direcţia Silvică Bistriţa a declarat că această cabană a fost redată circuitului turistic. Tariful e de 48 de lei/ loc/noapte, aşa că o ca-meră cu două paturi costă 96 de lei. „Închiriem şi sala de mese cu tarife între 20 şi 25 de lei/persoană/zi. De asemenea, am amenajat un bazin pentru pescuit de agrement în incinta păstrăvăriei. Lângă acest bazin sunt şi două foişoare foarte drăguţe. Închirierea unui foişor cu acces la bazinul de pescuit e de 50 de lei. Cine nu are undiţă poate închiria direct de acolo. E 5 lei/ora. Încercăm să comasăm cât mai multe servicii. Pescuitul de agrement înseamnă că ceea ce prind se câtăreşte şi se plăteşte. Sunt peşti aduşi din celelalte bazine. E mai mult distracţia că trage peştele la cârlig”, a spus Adriana Bartha.

Ea a adăugat că, de altfel, toate cabanele silvice sunt din ce în ce mai căutate. Vin tot mai mulţi tineri din judeţ, dar şi familii întregi care vor să-şi petreacă în cabane concediul. Cine doreşte să închirieze o cabană o poate face telefonic la Direcţia Silvică Bistriţa. 

35 de lei  fără masă

Tarifele sunt aceleaşi ca şi anul trecut. Media e la 35 de lei/loc pe noapte, dar nu include servirea mesei. Sunt disponibile Cabana Aluneasa, cu 13 locuri la tariful de 25 lei/loc, Cabana Colibiţa, cu 15 locuri la preţul de 30 de lei/loc, Cabana Coldău cu 8 locuri la preţul de 40 de lei/loc, şi Cabana Fiad, cu 22 de locuri de cazare cu 48 de lei/loc.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....
Ultima oră
Pe aceeași temă