11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialBucureştiul în Cartea Recordurilor, cu cea mai mare instalaţie de Crăciun într-un...

Bucureştiul în Cartea Recordurilor, cu cea mai mare instalaţie de Crăciun într-un spaţiu închis

Bucureştiul a intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai mare instalaţie de Crăciun expusă într-un spaţiu închis – un mall -, joi seară, recordul fiind omologat de o reprezentantă Guinness World Records, potrivit Mediafax.

Instalaţia a fost aprinsă la Sun Plaza, joi seară, în jurul orei 20.00, de către Cristian Popescu, primarul Sectorului 4, vedeta de televiziune Laura Cosoi şi Michael Richard, general manager al EMCT, dezvoltatorul Sun Plaza.

În vederea atingerii acestui record, la Sun Plaza au fost instalate 500 de perdele de lumini cu o lăţime de doi metri şi înălţimea de 1,5 metri – în interiorul mall-ului -, 6 perdele cu o înălţime de 2 metri şi o lăţime de 7 metri, la intrări, 20 de perdele cu înălţimea de 2 metri şi lăţimea de 7 metri, la restaurantele fast-food, 120 de ghirlande luminoase, la scările rulante, iar la etaj au fost împodobiţi 40 de brazi cu 2.400 de leduri. În total, au fost aprinse 449.658 de beculeţe.

În cadrul evenimentului a fost organizat un concurs pentru estimarea numărului de beculeţe, câştigătorul fiind recompensat cu suma de 1.000 de lei.

Peste 1.000 de persoane s-au adunat în faţa mall-ului bucureştean pentru a asista la eveniment.

După aprinderea beculeţelor, reprezentanta Guinness World Records i-a înmânat diploma care atestă acest record primarului Sectorului 4.

Recordul mondial precedent în domeniu includea 150.000 de becuri.

Guinness World Records este o carte de referinţă publicată anual, care conţine o colecţie recunoscută internaţional de recorduri mondiale – atât performanţe umane, cât şi fenomene extreme ale naturii. Cartea în sine deţine un record mondial, ca fiind cel mai bine vândută serie de carte cu copyright.

Anul trecut, în mai, a fost omologată la Bucureşti cea mai mare pungă de hârtie reciclată, realizată de reprezentanţii unui lanţ de magazine. În 2008, Bucureştiul a intrat în Cartea Recordurilor cu cel mai lung cârnat afumat, dar şi cu cel mai mare număr de Moşi Crăciun.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă