Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Bucurestenii s-au distrat si s-au informat despre protejarea naturii

Cu mic cu mare, bucurestenii au venit la sarbatoarea de Ziua Internationala a Mediului, care a avut loc ieri in parcul Herastrau. In deschiderea serbarii ei au ascultat concertul de muzica de promenada sustinut de orchestra de muzica ...

Share

Cristina Boiangiu 0 comentarii

06.06.2005 - 00:00
Cu mic cu mare, bucurestenii au venit la sarbatoarea de Ziua Internationala a Mediului, care a avut loc ieri in parcul Herastrau. In deschiderea serbarii ei au ascultat concertul de muzica de promenada sustinut de orchestra de muzica reprezentativa a armatei. Actorii Teatrului Masca au prezentat spectacolul "Fior d'Amor in Bucuresci", iar trupele Phoenix si Hara au incins atmosfera dupa-amiaza. Organizatorii manifestarii le-au impartit participantilor materiale informative pentru educarea populatiei cu privire la protejarea mediului inconjurator. Cei mici au primit baloane si stegulete pe care le arborau victoriosi si ii intrebau pe parinti ce inseamna ziua mediului.
Atat cei mari, cat si cei mici au aflat din materialele scrise cateva detalii interesante despre poluare. Totalul suprafetei verzi plantate in Bucuresti este de 3000 hectare si se regaseste in parcuri, gradini publice, scuaruri, aliniamente si ansambluri de locuinte si paduri. Aceasta inseamna ca fiecarui bucurestean ii revin 9,08 metri patrati de verdeata. Terenurile acoperite permanent de ape au, de asemenea, un aport semnificativ la mentinerea calitatii mediului. Ele totalizeaza 1350 hectare, iar suprafata aferenta unui locuitor este de 6,6 metri patrati. In Primaria Capitalei exista inspectori care se ocupa de calitatea aerului si care pot fi chemati pentru a masura nivelul de poluare a aerului. Cu toate acestea, nivelul poluarii in Capitala este considerabil mai ridicat in prezent decat in urma cu zece ani, mai ales la monoxidul de carbon. Pe teritoriul orasului au fost identificate 53 de surse de poluare, cum ar fi centralele termoelectrice. Cresterea accentuata a numarului de autoturisme cu aproape 8% pe an a dus la degradarea conditiilor de trafic si la marirea gradului de poluare. In ceea ce priveste poluarea sonora, 20% din locuitorii continentului nostru sunt expusi unui zgomot cu mult superior celui acceptabil, care este de 85 de decibeli, conform normelor europene. Cu toate acestea, pe bulevardele cu trafic intens se ajunge usor la 90 de decibeli.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...