11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024

Breviar

Seful Inspectiei in Constructii Bistrita, inlocuit din functie

Seful Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC) Bistrita-Nasaud, Mihai Parcalab, a fost inlocuit din functie pentru neregulile descoperite de autoritati in planurile urbanistice ale celor mai multe dintre localitati. Prefectul judetului, Szilagyi Ioan, a declarat ca in majoritatea comunelor, dar si in orase, se construieste la voia intamplarii. Potrivit reprezentantului Guvernului in teritoriu, nu sunt respectate nici planurile urbanistice generale, dar nici cele de detaliu. Szilagyi a mai spus ca, in comunele din zona orasului Nasaud, casele sunt construite foarte aproape de sosea, existand riscul ca, in caz de accident rutier, masinile sa ajunga in case si curti.
In functia de sef al ISC a fost numit Constantin Hada, care a mai lucrat in cadrul institutiei si nu este angajat politic.

Jaf de doua miliarde lei, in Campia Turzii

Un jaf spectaculos s-a produs in orasul Campia Turzii (judetul Cluj). O servieta care continea doua miliarde lei vechi a fost furata, joi, dintr-o masina, chiar sub ochii posesorului. Barbatul a declarat ca a coborat din bloc cu diplomatul in mana, a deschis portiera autoturismului si a asezat geanta pe bancheta din spate. Potrivit politistilor, pagubitul, care voia sa cumpere un apartament, a observat apoi o masina cu numere de Italia parcata in apropiere, din care a coborat un barbat. Acesta a intrat in vorba cu victima, dupa care a deschis usa din spate a masinii, a insfacat servieta cu bani, a urcat in autoturism si a plecat in tromba. Pagubitul a retinut numarul masinii si a depus o sesizare la Politie. Masina cu numere de inmatriculare straine a fost gasita, vineri, abandonata la marginea orasului Campia Turzii.

Dispute politice pentru functia de director al Spitalului Blaj

Reprezentantii Aliantei “D.A.” se chinuie sa isi impuna omul de incredere la conducerea Spitalului Municipal din Blaj (judetul Alba). Structurile locale ale Aliantei au anuntat ca il sustin pe doctorul Mihai Nemeti pentru ocuparea acestei functii, subliniind ca in acest mod mizeaza pe depolitizarea actului medical.
In replica, actualul director Mircea Frentiu, care este, totodata, si presedintele PSD Blaj, a declarat ca mandatul sau expira in anul 2008. Acesta a completat ca, desi numirea sa in functie s-a facut din ratiuni politice, in urma cu un an a sustinut conform legii un examen care i-a acordat statutul de manager de spital. Mircea Frentiu a mai afirmat ca indiferent de presiunile la care va fi supus nu isi va da demisia din functia detinuta de mai multi ani. Persoana sustinuta de Alianta “D.A.” pentru cel mai important post administrativ din institutie, Mihai Nemeti, nu mai este in prezent inregimentat politic, el fiind in perioada 2001-2004 consilier local independent.

Consilierii locali din Sibiu s-au certat pentru o excursie in Danemarca

Consilierii locali din municipiul Sibiu au fost la un singur pas de incaierare, joi dupa-amiaza, in cadrul sedintei CL din aceasta luna, cand in discutie au fost puse propunerile pentru cele doua locuri gratuite pe lista unei excursii in Olanda, sponsorizata integral de municipalitatea din orasul german Deventer. Alesii locali au deschis circul propunerilor cu doua nume contestate imediat de ceilalti colegi.
Benjamin Josza, reprezentantul FDGR a fost cel care a sustinut ca in excursia gratuita din partea Consiliului Local sa mearga colegii Anita Pavel (FDGR) si Dan Nanu (PD). Propunerile au fost imediat contestate de grosul trupei de consilieri, ce a culminat cu propunerea lui Constantin Rascarache (PSD), care crede ca in excursie ar trebui sa mearga decanul de varsta al CL, Kurt Klemens.
Jocul “propuneri si contestatii” a fost subit intrerupt de primarul Klaus Johannis (FDGR). “Domnilor, doamnelor, spuneti odata care dintre dumneavoastra vreti sa mergeti gratuit in excursie. Stiti ca sunt doar doua locuri pentru Deventer, asa ca fiti ingaduitori unii cu ceilalti si alegeti totusi pe cineva”, a afirmat edilul.
Consilierii Kurt Klemens si Dan Nanu s-au retras in final, iar problema a fost transata prin vot. Astfel, Livia Sava si Anita Pavel vor merge in noimebrie la Deventer din partea Consiliului Local, alaturi de reprezentantii Fundatiei “Comunitatii”.

Judetul Arad va avea o noua zona industriala

Consilierii judeteni din Arad au aprobat, vineri, avizul tehnic aferent Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru amenajarea unei noi zone industriale in comuna Zimandul Nou. Administratia locala de aici cauta investitori pentru a concesiona si cumpara terenuri, sperand ca numarul acestora sa fie destul de mare, tinand cont de faptul ca zona beneficiaza de toate utilitatile. Primarul comunei, Ioan Kiss, a declarat ca in zona exista suficienta forta de munca, in cea mai mare parte calificata in industria textila, cea de prelucrare a lemnului, masini unelte, electronica si electrotehnica. “Speram sa cream in jur de 1.200 de locuri de munca si, cu toate ca am avut deja oferte de la anumiti investitori, mai asteptam si altele”, a adaugat Kiss. Zona Industriala din Zimandul Nou este cea de a patra din judet, dupa cele din Ineu, Pecica

CZCCOA Cluj a primit aparatura de la Ambasada SUA

Guvernul american, prin intermediul Ambasadei acestei tari la Bucuresti, a donat echipamente in valoare de 20.000 de dolari Centrului Zonal pentru Combaterea Crimei Organizate si Antidrog (CZCCOA) Cluj. Este vorba de 11 calculatoare de lucru si de doua servere, plus de programele informatice care vor fi folosite de politisti. In prezent, potrivit comandantul CZCCOA, Toma Rus, ofiterii au la dispozitie o retea mai mare de 20 de calculatoare, care totusi nu este suficienta, in conditiile in care in institutie lucreaza peste 40 de persoane. Rus a mai spus ca in acest moment, centrul nu are Internet platit de Ministerul Administratiei, astfel ca politistii folosesc contul personal de Internet al comandantului. El a adaugat ca donatia Ambasadei SUA a venit in urma colaborarii dezvoltate in ultimii ani intre politistii clujeni si ofiterii FBI.

Doi turisti, loviti de trasnet in statiunea Belis

Doi turisti aflati in statiunea clujeana Belis, din Muntii Apuseni, au fost loviti de trasnet. Unul a murit, iar celalalt este grav ranit. Politistii au afirmat ca cei doi, din judetul Sibiu, de 23 si, respectiv, de 22 de ani, se aflau la cules de ciuperci, in momentul in care a izbucnit o furtuna, iar tinerii s-au adapostit sub un molid aflat langa o linie de inalta tensiune. Copacul si cei doi au fost loviti de descarcarea electrica. Unul a murit pe loc, iar celalalt a fost transportat in stare grava la spital.

Batran mort din cauza caniculei, la Sebes

Un barbat in varsta de 86 de ani a murit, ieri, din cauza caniculei, in timp ce era pe o strada din municipiul Sebes (judetul Alba). Potrivit Biroului de Presa al Inspectoratului Judetean de Politie, Ilie A., din comuna Spring, se afla in Sebes in vizita la fiul sau. La un moment dat, barbatului i s-a facut rau si a cazut pe strada. El a fost vazut de trecatori, care au chemat Ambulanta, insa medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viata.
Victima era cardiaca. Medicii au stabilit ca batranul a murit in urma unui stop cardio-respirator cauzat de oboseala si expunerea indelungata la caldura.

Cele mai citite

PNL l-a demis pe șeful filialei Timiș, Alin Nica, pe motiv că se opune alianței cu PSD

Alin Nica a fost demis din funcția de președinte al filialei PNL Timiș, în urma unei ședințe care s-a desfășurat în ziua de 26...

Viceprimar al sectorului 3, plângere la DNA, împotriva lui Robert Negoiță

Lucian Judele, viceprimarul Sectorului 3, a mers, astăzi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), unde a depus o plângere împotriva lui Robert Negoiţă, pe care...

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...
Ultima oră
Pe aceeași temă