9.9 C
București
luni, 22 aprilie 2024

Breviar

Foarte putini asigurati la sistemul de sanatate isi cunosc drepturile

Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti va declansa, in trimestrul IV al acestui an, o actiune de informare in masa a asiguratilor bucuresteni privind drepturile, dar si obligatiile pe care acestia le au. “Foarte putini asigurati isi cunosc drepturile, ca sa nu mai vorbim de obligatii”, a subliniat ieri Cristian Toma, directorul Casei de Asigurari de Sanatate Bucuresti. Asiguratii trebuie sa cunoasca faptul ca exista multi furnizori de servicii medicale si ca unele din acestea sunt gratuite. Campania de informare vizeaza redactarea unor materiale cuprinzand drepturile si obligatiile asiguratilor. Materialele vor fi trimise asiguratilor fie prin posta sau vor fi distribuite de catre furnizori (medici de familie, farmacisti, doctori din spitale).

Traseu prelungit pentru linia naveta 640

Autobuzele liniei naveta 640 vor functiona incepand de astazi pe un traseu prelungit de la actualul capat “Bd. Basarabia” pe Bd. Basarabia pana la Republica. RATB a luat aceasta masura pentru a asigura un transport mai bun al calatorilor in zona Republica. Pe tronsonul prelungit, autobuzele vor opri in statiile fostelor linii 153 si 200, precum si in noua statie “Oprire” amplasata pe Bd. Basarabia, dupa intersectia cu strada Lucretiu Patrascanu, pe sensul spre Republica.

Interventie rapida in caz de furtuna

“O echipa de interventie rapida, formata din patru lucratori ai Administratiei Domeniului Public sector 6, va actiona operativ in cazul prabusirii arborilor pe timp de furtuna”, a anuntat ieri primarul Cristian Poteras. Masura administrativa a fost luata pe baza avertizarii emise de Prefectura Bucuresti privind posibilele instabilitati climaterice previzionate pentru luna august. “Dorim sa implementam toate masurile necesare pentru limitarea efectelor produse de intemperii. In perioada care urmeaza lucratorii ADP vor intensifica ritmul de taiere a arborilor, conform avizelor emise de Primaria Capitalei. Pentru a eficientiza interventiile in cazul prabusirii copacilor, cetatenii trebuie sa apeleze imediat ADP la numarul de telefon 410.25.50”, a declarat edilul sectorului 6.

Complexul “Europa”, in vizorul politistilor comunitari

Efective marite ale Politiei Comunitare Sector 2 au inceput, in cursul diminetii de ieri, actiunea de eliminare a vanzatorilor ambulanti si a infractorilor din zona Complexului comercial “Europa”. Aflat in cartierul Colentina, la intrarea in Capitala, complexul reprezinta un punct de atractie pentru desfacerea de marfuri posibil furate, de calitate indoielnica sau fara acte de provenienta. “Exista indicii ca anumiti comercianti ambulanti sunt folositi drept paravan pentru comiterea infractiunilor de vanzare a facturilor fiscale in alb. Totodata, unii dintre acestia sustrag bunuri si valori de la cei care si-au facut cumparaturile. Intreaga zona va fi salubrizata si se vor degaja caile de acces spre si dinspre complexul comercial, astfel incat circulatia pietonala si a autovehiculelor sa se poata desfasura fluent”, a spus primarul Neculai Ontanu.

Scutiri de la plata impozitului pe locuinte

Directia de Impozite si Taxe Locale (DITL) sector 3 acorda scutiri de la plata impozitului pe locuinte si terenul aferent acestora revolutionarilor si urmasilor acestora potrivit Legii nr. 341/2004. Conform prevederilor legale, revolutionarii, sotii supravietuitori, copiii si parintii beneficiaza de scutiri si la taxele auto pentru un autoturism hycomat si un mototriciclu. Scutirea se acorda in proportie de suta la suta, pe baza urmatoarelor acte: cerere, copie BI/CI, copie certificat de revolutionar si copie legitimatie de revolutionar.
Documentele solicitate in copie vor fi insotite de actele originale in vederea confirmarii legalitatii. Actele pot fi depuse la sediile DITL din str. Lucretiu Patrascanu nr. 3-5 – tel. 341.17.60; str. Campia Libertatii nr. 36 – tel. 324.71.95; str. Sf. Vineri nr. 32 – tel. 327.51.45/46. Programul este: luni, miercuri, joi – intre orele 9 si 19, marti si vineri – 9-17, iar sambata de la ora 9 la 14.

Amenzi de 600 RON pentru eradicarea comertului stradal

Mai multe actiuni de combatere si eradicare a comertului stradal au fost organizate, la sfarsitul saptamanii trecute, de Inspectorii Directiei de Control Sector 4, impreuna cu agentii Sectiilor de Politie. In timpul raziilor au fost confiscate 71 kg de banane si au fost aplicate amenzi contraventionale in valoare de 600 RON. Organele de control au indepartat comerciantii ambulanti din zonele adiacente Pietei Sudului, Berceni Oltenitei, Straduintei, Progresul, Resita, Sos. Giurgiului. Marfa abandonata pe domeniul public a fost donata Centrului de Copii Robin Hood.

Cele mai citite

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă